Gestapelde gezinswoningen in De Maasbode

Wonen

Nieuwbouw

Rotterdam

Zuid-Holland

Gezinswoningen
44
Binnenstraten
4
Hoogte
70 m
Opdrachtgever
BPD
Architect
Van Bergen Kolpa Architecten
Woonoplossing
Vrij Wonen

De 70 meter hoge woontoren De Maasbode is niet zo maar een woontoren. Naast City Lofts, Downtown appartementen, Uptown appartementen en Top Floors, krijgt het gebouw 44 gezinswoningen met drie verdiepingen, verdeeld over 4 straatjes die verticaal op elkaar gestapeld worden. Een uniek concept van gezinswoningen in de stad! Momenteel is het project in aanbouw.

Herman Steenbergen

Directeur Van Wijnen Stolwijk

“Het is niet alleen vernieuwend, het past ook bij de prangende vraag naar gezinshuisvesting in de stad”,

Gezinnen in de stad behouden

De Maasbode is een ontwikkeling van BPD en ontworpen door Van Bergen Kolpa Architecten. Wij realiseren de woontoren. Het gebouw bestaat uit 94 woningen, waarvan 44 gezinswoningen zoals je ze ook tegenkomt in reguliere wijken. Dat maakt het gebouw bijzonder: de gezinswoningen worden gestapeld en komen te liggen aan ‘binnenstraatjes’. Een mooi antwoord op het maatschappelijke vraagstuk om gezinnen in de stad Rotterdam te behouden!

Balkon

Herman Steenbergen

Directeur Van Wijnen Stolwijk

“Als Van Wijnen werken we aan betekenisvolle plekken voor mens en maatschappij. De Maasbode is een bijzonder antwoord op het maatschappelijke vraagstuk om gezinnen in de stad Rotterdam te behouden. Daar werken wij graag aan mee.”

De Maasbode komt midden in de wijk Cool in Rotterdam  

De Maasbode komt in de wijk Cool te staan in het centrum van Rotterdam: aan de William Boothlaan, op de hoek van de Schiedamse Vest en de Schiedamsesingel. “De Maasbode ligt op de perfecte plek,” vertelt Paul Becht, Senior Ontwikkelingsmanager Rotterdam bij BPD. “Aan stadsplein ’t Landje, precies op de overgang van het levendige stadscentrum met al haar voorzieningen en de rustige stadswijk Cool Zuid. Zelfs meerdere onderwijsinstellingen zijn binnen loopafstand aanwezig. Ideaal voor gezinnen van alle samenstellingen en leeftijden.”

Impressie de Maasbode avond