Groot onderhoud aan de Schoonhetenstraat in Den Haag

Wonen

Woningcorporatie

Renoveren

Den Haag

Zuid-Holland

Aantal woningen
220
Opgave
Groot Onderhoud
Opdrachtgever
Vestia

In opdracht van woningcorporatie Vestia begonnen wij in oktober 2019 met het groot onderhoud aan de in totaal 220 woningen aan de Schoonhetenstraat in Den Haag. De werkzaamheden vonden plaats in bewoonde staat. De kwaliteit en de energieprestatie van de woningen is flink verbeterd. De woningen maakten een energie labelsprong van D/E naar A.

Nieuwe gevels

We isoleerden de buitengevel door gebruik te maken van RC-panelen. Dit is een innovatief gevelsysteem dat voor de bestaande gevel wordt gehangen. De panelen hebben een hoge isolatiewaarde en worden volledig in de fabriek geprefabriceerd. Vervolgens werden de gevelonderdelen inclusief de kozijnen en gevelafwerking getransporteerd naar de bouwlocatie.

De nieuwe gevel is compleet aangepast op de maatvoering van de bestaande gevel en zorgt voor een verbeterde en moderne uitstraling van het blok.

Nieuwe gevel langs oude gevel

Meer wooncomfort

Ook werden de begane grond vloeren en zolders geïsoleerd. Daarnaast werden de woningen voorzien van mechanische ventilatie. Waar nodig vernieuwden we badkamers en keukens.

Zo hebben we de woningen energiezuinig gemaakt en is tegelijkertijd het wooncomfort voor de bewoners toegenomen.

Werknemer voor woningen met nieuwe gevel

Meer weten over groot onderhoud in deze regio?

Neem contact op met Anthonie van Egmond