Heerlijk wonen in Uithoorn: Aangenaam Legmeer

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Uithoorn

Aantal woningen
180
Opdrachtgever
Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V.
Architect
Mulleners & Mulleners Architecten B.V., Atelier Dutch en MTD Landschapsarchitecten.
Woonoplossing
Wij Wonen

Aangenaam Legmeer is een nieuwe woonwijk gelegen in Legmeer-West in Uithoorn. In Aangenaam Legmeer bouwen wij in 3 fases in totaal 180 koopwoningen. Alle fases zijn inmiddels opgeleverd.

Ruim wonen in een ideale woonomgeving

Aan de rand van de gemeente Uithoorn, op de grens met de gemeente Aalsmeer en Amstelveen, ligt het woongebied Legmeer West. Aangenaam Legmeer is gebouwd in de langgerekte strook tussen de Bosmuis en de Koningin Máximalaan. Het woningaanbod in deze nieuwe wijk is divers. Het overgrote deel van de woningen zijn rij- en hoekwoningen met tuin.

Het stedenbouwkundige plan is opgesteld door de architectencombinatie Mulleners+Mulleners, Atelier Dutch en MTD Landschapsarchitecten in opdracht van Van Wijnen. Een combinatie die de kwaliteiten van stedenbouw, architectuur en landschap op een hoogwaardige manier met elkaar verbindt.

Dronefoto aangenaam Legmeer

Klaar voor de toekomst

De woningen in Legmeer West zijn energiezuinig en hebben geen gasaansluiting. Alle woningen in Aangenaam Legmeer voldoen in de basis aan een EPC van 0,4. Zo passen we in de woningen triple-glas, balans ventilatie en een A+++ warmtepomp toe.

De warmtepomp vervangt de traditionele cv-ketel voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in de woningen. De warmtepomp die wordt toegepast heeft geen gasaansluiting en haalt warmte uit de buitenlucht. Daarnaast zorgt de warmtepomp in combinatie met de vloerverwarming ervoor dat de woningen een zoveel mogelijk constante temperatuur hebben. Bovendien draagt de goede warmte-isolatie bij aan een lagere energierekening.

Woningen Aangenaam Legmeer

Elke buurt in Legmeer heeft een eigen identiteit

De verschillende deelgebieden in het project hebben allemaal hun eigen architectuurstijl, waardoor er verschillende woonsferen ontstaan. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier het interview met architect Ton Mulleners.

Ton Mulleners

Architect

“Voor fase 3 binnen Legmeer-West heb ik me laten inspireren door een oud-Hollands Tuindorp. Daar heb ik natuurlijk een moderne vertaling van gemaakt, zodat het in deze tijd past en bij de wensen van de kopers. Het leuke is dat als je straks door de buurt wandelt, je echt wel verschillen ziet, zonder dat het ‘vreemd’ is. Dat komt doordat we per buurtje wel op enige manier aansluiting hebben gezocht. Dat kan in vorm, kleur of details zijn.”

Wij Wonen

De woningen in Legmeer West vallen onder de woonoplossing Wij Wonen. Wij Wonen is één van de woonoplossingen van
Van Wijnen. Bij Wij Wonen draait het om samenwerking. We betrekken belanghebbenden uit alle onderdelen van het proces. De wensen van bewoners, gemeenten, corporaties, beleggers en projectontwikkelaars worden meegenomen. Je leest er hier meer over.