Jongerenwoningen Groningen Woldring

Werken

Nieuwbouw

Groningen

Jongerenwoning
435
Metselstenen
210.000
Hoogte
50 meter
Opdrachtgever
Woldring United, Groningen
Architect
Urban Climate Architects B.V
Woonoplossing
Vrij Wonen

Voor Woldring United B.V. bouwde Van Wijnen maar liefst 435 appartementen voor jongeren in Groningen. Het complex van vijftien woonlagen heeft naast de jongerenwoningen aan de voorkant vier ruimtes voor restaurants en winkels. Inpandig vind je er een fitnesscentrum met sauna voor de bewoners.

Meer jongerenwoningen Groningen

Groningen kampt met een tekort aan studentenwoningen en De Woldring United B.V. wil zoveel mogelijk woonruimte voor jongeren in de stad realiseren. Wij richten ons met dit project op laatstejaars studenten, starters op de arbeidsmarkt en jonge stellen. Het complex heeft kwalitatief hoogwaardige appartementen. De woonruimte is gestoffeerd en in alle woonruimtes vind je een luxe keuken en badkamer. Ook in de algemene ruimtes zie je de kwaliteit terug. In de gangen zijn bijvoorbeeld gietvloeren en de bewoners kunnen gebruik maken van een fitnessruimte met sauna.

Denken in oplossingen

Woldring United B.V. daagde Van Wijnen uit om buiten de gebaande paden te denken en creatief te zijn in het zoeken van oplossingen voor deze jongerenwoningen Groningen. Marcel Riegman, voormalig directeur Woldring United: “We wilden samenwerken met een partij waar je mee kunt sparren om samen tot een goed eindresultaat te komen. De onderaannemers en installateur wilden we er zo vroeg mogelijk bij betrekken. Samenwerken en ieder zijn eigen kracht inzetten, daar gaat het ons om. Van Wijnen bedacht om de gangen anders te maken waardoor de appartementen groter worden. Zo zijn ze aantrekkelijker voor de verhuur.”

“Wij zijn een actieve opdrachtgever en denken graag mee in het proces. Voor Van Wijnen was dit in het begin wel even wennen, maar al gauw zagen ook zij de meerwaarde hiervan in. Als kleine organisatie kunnen wij snel schakelen en willen graag meegenomen worden in het proces. In de BIM-sessies worden snel beslissingen genomen. Aan ons zal de snelheid niet liggen. Dat verwachten wij ook van de andere partijen. Dat is verlopen naar volle tevredenheid.”

Duurzaamheid jongerenwoningen Groningen

De bouw was op een hoogte van vijftig meter. Het dak bestaat uit hellende daken met Iton dakpanelen en isolatie met PVC. Er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst en er is een WKO-bron gemaakt. Tevens vind je koeling in het gebouw voor de bewoners, die uit de grond komt. Zo kan er warmte en koeling worden aangeboden.

Eindresultaat