Karakteristiek wonen in Zuyderzee

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Spakenburg

Totaal aantal woningen
157
Waterkering verlegd
30 meter
Aantal woningen gerealiseerd
49
Opdrachtgever
Zuyderzee VOF, Spakenburg
Architect
Kokon, Rotterdam en Hans Been, Amerongen
Woonoplossing
Wij Wonen

Tussen de oude dorpskern van Spakenburg en het water van de Randmeren ontwikkelen en realiseren we Zuyderzee: een gevarieerd woonplan met een karakteristieke architectuur. In totaal bouwen we er 5 dijkwoningen, 79 appartementen, 8 havenwoningen, 40 rijwoningen en 10 twee-onder-een-kappers. We verzorgen tevens de kopersbegeleiding.

Jan de Graaf

Bewoner Zuyderzee

“De architectuur sprak ons erg aan, geen huis is hier hetzelfde. De gevels hebben verschillende kleuren, een aantal huizen heeft een leuke overkapping bij de voordeur en zo zijn er nog veel meer verschillen. Heel speels en fraai om te zien.”

Voor elk wat wils

Met de ontwikkeling en realisatie van Zuyderzee spelen we in op de brede behoefte aan woningen in Spakenburg. Alex Ruizendaal vond hier ook zijn nieuwe appartement. Ondanks dat hij het helemaal niet zag zitten te verhuizen, is hij toch verliefd geworden op zijn nieuwe appartement. “We wonen al 28 jaar in een prachtig huis. We hadden zelfs de hele bovenverdieping net verbouwd en waren echt van plan daar oud te worden. Dus verhuizen, daar dacht ik niet eens aan. Ik was één keer verhuisd in mijn leven en dat was zat.” Dat veranderde toen hij ging kijken bij vrienden en kennissen die al een appartement hadden gekocht in een eerdere fase. Met name de ruimte, de plek en het uitzicht spraken hem aan.

Benieuwd naar het hele verhaal van Alex, waarin hij vertelt waarom hij toch besloot na 28 jaar te verhuizen? In een uitgebreid interview vertelt Alex hoe hij het hele traject heeft ervaren.

Alex Ruizendaal

“Zo dicht bij het water, best bijzonder”

Bewoners Jan en Annelies de Graaf maken hier een lang gekoesterde droom waar. “We hebben 22 jaar met veel plezier in het Westplan van Spakenburg gewoond. De laatste tijd zagen we steeds meer oude bewoners vertrekken. Jammer. Maar nu wonen we heerlijk hier. Alles is nieuw en de ligging is ideaal. We wonen zo dicht bij het water, best bijzonder. Daarbij lopen we hiervandaan in vijf minuten naar het centrum met winkels en uitgaansgelegenheden. Ideaal, want we hebben twee jongvolwassen kinderen. Sowieso is Spakenburg opvallend veel horecagelegenheden rijk. En op termijn hebben we zelfs ons eigen restaurant in Zuyderzee. Dit komt boven de watersportvereniging. Leuk hoor!”

Annelies de Graaf

Bewoner Zuyderzee

“Elke dag ga ik een paar keer naar buiten. Vanaf ons huis wandel ik zo naar de oude haven van Spakenburg met de botterwerf. De nieuwe haven is nog dichterbij. Rondom de haven en aan het water is altijd wat te zien en het uitzicht… dat is altijd anders, mooi.”

Kopers begeleid door één contactpersoon

Na de koop van een nieuwe woning zijn er veel beslissingen te nemen. Wij begeleiden de koper daarbij. “Alle kopers ontvangen ons ideeënboekje met bijbehorende uitdrukmeubels”, vertelt kopersbegeleider Wim van ’t Spijker van Van Wijnen. “Dat is een handig boekje dat een uitstekend beeld geeft van de mogelijkheden en helpt woonwensen helder te krijgen. Vervolgens komen kopers bij ons op gesprek en nemen we samen al hun woonwensen door. Wij denken mee en adviseren vanuit onze brede ervaring. Vaak kan ik tijdens de afspraak al laten weten of bepaalde wensen uitvoerbaar zijn.” Wim is tot drie maanden na oplevering het aanspreekpunt voor de kopers. Veel kopers vinden het prettig om één contactpersoon te hebben. Een huis kopen is toch een spannend proces waar ontzettend veel bij komt kijken.”

Hoge plankwaliteit

Niet alleen bij de woningen, ook bij de inrichting van het openbaar gebied gaan we voor hoge kwaliteit. Voor het project is de primaire waterkering 30 meter verlegd. De parkeergarage en appartementen zijn geïntegreerd in het dijklichaam. Aan de boulevard is de parkeergarage volledig ondergronds en aan de achterzijde half ondergronds.

“Ondanks een lang planvorming proces waarin alle procedures doorlopen zijn, hebben we niets ingeleverd op de oorspronkelijke kwaliteit van het plan.”

Maarten Reeze – Senior projectontwikkeling Van Wijnen