KNVB Campus

Werken

Beheren

Nieuwbouw

Renoveren

Arnhem

Deventer

Zeist

Periode
2015-2016
SMC met nieuw voetbalveld
8.290 m2
Uitbreiding
3.500 m2
Opdrachtgever
KNVB, Zeist
Architect
GAJ Architecten, Arnhem

Van KNVB Sportcentrum naar KNVB Campus. Aan die transformatie werkten we in 2015 en 2016 met veel plezier mee. Op het terrein van het sportcentrum in Zeist bouwden we een ondergrondse parkeergarage en een congres- en vergadercentrum, we vernieuwden het teamhotel en we renoveerden de monumentale sporthal met Sportmedisch Centrum.

Hans van Breukelen

Technisch directeur

“Als je nu kijkt, 48 jaar later… zie je weer wat het nu is, en wat het toen was.”

KNVB Campus als episch centrum van het voetballen

De KNVB Campus staat voor een plek waar spelers en scheidsrechters optimaal kunnen trainen en verblijven, waar kader wordt opgeleid, bestuurders en vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten, en waar nieuwe kennis wordt ontwikkeld om het Nederlandse voetbal te versterken. ‘Beleving’ is in dit project het sleutelwoord. “Interessant aan Van Wijnen is dat ze goed meedachten hoe we die beleving erin kunnen krijgen”, aldus Hans van Pelt, directeur hospitality bij de KNVB. Volgens technisch directeur Hans van Breukelen is dat goed gelukt: “In de tijd dat ik hier als twaalfjarig jongetje liep, was dit hét voetbalcentrum van Nederland. Fantastisch om terug te gaan voelen dat hier het episch centrum van het voetballen is.”

Magneetbord met voetbalveld

Samenwerken als een eftal

Een kleine tien jaar geleden bouwden we al op het KNVB-terrein in Zeist. In de jaren daarop voerden we verschillende verbouwingen en onderhoudswerkzaamheden uit. “Voor de nieuwe campus heeft de KNVB ons opnieuw geselecteerd om de bouwprojecten op dit terrein samen te ontwikkelen en samen te werken in bouwteams”, vertelt bedrijfsleider Eddy Teunissen van Van Wijnen. “Ik zie dat als een compliment voor ons vakmanschap waar veel vertrouwen uit spreekt.” Facilitair manager Bas Stoker van de KNVB ziet in Van Wijnen een ervaren partner, zowel op het gebied van bouwteams als in het bouwen aan een campus: “Ze denken mee over mogelijkheden de kosten voor de KNVB Campus zo laag mogelijk te houden en zetten de klant centraalDe samenwerking is te vergelijken met een voetbalelftal; alleen kom je er niet.”

Bouwen is topsport

Onze werkzaamheden aan de KNVB Campus als bouwteam startten met de bouw van de ondergrondse parkeervoorziening bij de entree. Daarna volgden de uitbreiding en renovatie van de monumentale sporthal met Sportmedisch Centrum. Ook realiseerden we een nieuw congres- en vergadercentrum en we vernieuwden het teamhotel. Teunissen: “Als je ziet wat hier in krap anderhalf jaar gebeurd is, dan hebben we een gigantische klus geklaard waarin ontwikkelen, engineeren en bouwen elkaar heel snel opvolgden en waarbij de opdrachtgever de bouwplannen telkens optimaliseerde. Bouwen is wat dat betreft ook topsport!”

Bas Stoker

Facilitair manager KNVB

“De oplossingsgerichtheid is erg groot. Altijd werd er meegedacht om samen verder te komen.”