Projecten

La Maison

Eindhoven

Van kantoor tot schoolgebouw en nu een woonplek voor mensen die dringend een woning nodig hebben. Van Wijnen transformeerde voor Woonstichting ’thuis een uitgeleefd pand tot een fris en nieuw uitziend appartementencomplex in hartje Eindhoven.

“Als woningcorporatie zoeken we partners die onze vraag snappen en vanuit hun expertise daar maximale invulling aan geven. We hoefden zelf niet na te denken over de details, dat deed Van Wijnen. Ja, ze ontzorgen.”

Henk van der Laak Manager vastgoedontwikkeling

Compacte appartementen
67 van gemiddeld 49 m2
Sociale duurzaamheid
Diverse ontmoetingsruimten
Gebruiksoppervlakte
3.500 m2
Opdrachtgever
Woonstichting 'thuis
Architect
VDLP architecten in Eindhoven
EINDHOVEN_Frankrijkstraat_MBX28853

Duurzaamheid ten top

La Maison zoals het appartementencomplex heet, is een schoolvoorbeeld van hergebruik van vastgoed. Een transformatie van kantoorgebouw naar school en van een schoolgebouw naar een appartementencomplex. Daarnaast is La Maison ook met oog op de toekomst getransformeerd. De huidige appartementen zijn zodanig ontworpen en gerealiseerd dat de kleinere wooneenheden makkelijk samengevoegd kunnen worden tot grotere appartementen. Met de realisatie leveren we een bijdrage aan de grote behoefte naar kleine, betaalbare appartementen voor mensen die geen lange inschrijftijd hebben, maar wel snel een woning nodig hebben.

Mooie mix van huurders

Het complex biedt woonruimte aan werkende jongeren, studenten en vergunninghouders. Ook biedt La Maison onderdak aan cliënten die begeleid worden door zorginstellingen. Niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor een woning. Geïnteresseerden moeten eerst ‘slagen’ voor een intakegesprek en bepaalde waarden en normen hebben: respectvol omgaan met de medemens en een helpende hand willen bieden aan de buren.

_PZ39962

“Thuis, is meer dan tevreden over de samenwerking. Van Wijnen kent de corporatiewereld goed. We spreken dezelfde taal en konden snel schakelen.”

Bert Kaiser – gebiedsregisseur ‘thuis

Ontmoeten en verbinden

De 67 gestoffeerde appartementen zijn van nieuwbouwkwaliteit en hebben een gemiddelde oppervlakte van 49 m2. Het zijn mooie, compacte en complete woningen geworden met lichte gezamenlijke ruimtes. Om elkaar te ontmoeten en te leren kennen is er een gemeenschappelijke buurthuiskamer, een ruimte om de was te doen en een mooie jeu-de-boules-baan. Bij ’thuis vinden ze het belangrijk dat mensen zich snel thuis voelen in een woning en hun omgeving. Elkaar kennen helpt daarbij. Niet alleen de bewoners, maar ook de buurt is welkom.

Andere projecten

Meer dan bouwen