Leven in de branderij

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Schiedam

Zuid-Holland

Aantal woningen
19
Woonoppervlak
119-175 m2
Fase 2
2020
Woonoplossing
Wij Wonen

In Schiedam staat we aan de beginavond van het project “Nieuw leven in de branderij” waarmee we verwijzen naar het verleden van deze mooie plek. Zowel de naam als de stijl van bouwen verwijzen naar de historie van dit gebied.

De Brandersbuurt

Schiedam had de grootste jeneverindustrie van de wereld. De branderijen die de productie van jenever mogelijk maakten, waren voornamelijk gevestigd in de Brandersbuurt. Vanaf het begin van de 20e eeuw, toen de jeneverindustrie door concurrentie begon te verdwijnen, vertrokken veel bewoners uit deze buurt. Met de komst van het nieuwbouwproject ‘Leven in de Branderij’ is de Brandersbuurt opnieuw dé plek om te gaan wonen.

Branderij vernieuwd

Nieuw wonen met karakter

De woningen krijgen een gevelbeeld dat veel weg heeft van de nabij gelegen historische bebouwing. De diverse architectuurstijlen en verscheidenheid aan woonlagen, maken het gevelbeeld uniek en karakteristiek. Een kans om historisch te wonen met al het gemak van een nieuwbouwwoning.

Rij woningen Branderij

Start bouw

In begin juni 2019 is de bouw van fase 1 van dit project officieel begonnen. Op 29 juni werd de laatste van de in totaal benodigde 119 palen in de grond geslagen. De eerste fase van het project is opgeleverd net na de bouwvak van 2020.

Dronefoto Branderij Schiedam