Nieuwbouw 45 sociale huurwoningen in Noordwijkerhout

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Noordwijkerhout

Opdrachtgever
Woningstichting Sint Antonius van Padua

Aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout realiseerden we het project BOE BOL BOE: drie woonblokken met in totaal 45 sociale huurwoningen voor Woningstichting Sint Antonius van Padua. Twee blokken bestaan ieder uit 12 rug-aan-rugwoningen met een voortuin met terras. Het derde blok bevat 21 twee- en driekamerappartementen die verdeeld zijn over drie woonlagen. De appartementen op de begane grond beschikken over een terras. De appartementen op de verdiepingen zijn voorzien van een loggia.

Klimaatadaptief en natuurinclusief

Uitgangspunt bij dit project was klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen. Dat betekent extra aandacht voor de natuur en de omgeving, met name voor dieren in de omgeving. Zo zijn er nestkastjes in de gevels geplaatst voor vogels. De nieuwe bewoners van de wijk hebben inmiddels hun sleutel, maar ook de vogels weten hun nieuwe thuis al te vinden.

Verwijzing naar het verleden

BOE BOL BOE, de naam van het project, verwijst naar de historische bebouwing van boerderijen (BOE) en bollenschuren (BOL) die in het verleden op die plaats hebben gestaan. Daarnaast heeft het nieuwe ontwerp een aantal elementen in zich van die karakteristieke bouwstijl.