Nieuwbouw Apollo in Echt, nieuw leven in de brouwerij

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Echt

Partner
Nester
Start bouw
Juni 2024
Verwachte oplevering
Eind 2024
Aantal woningen
30 appartementen en 7 stadswoningen

Gelegen aan de Bovenstestraat en Hofakker in Echt wordt een nieuw appartementencomplex gerealiseerd, bestaande uit 30 levensloopbestendige middenhuurappartementen. Tevens worden er ook 7 grondgebonden stadswoningen en een parkeerterrein verwezenlijkt. Op deze locatie stond voorheen een stadsbrouwerij, maar dankzij dit nieuwbouwproject krijgt de plek een nieuwe betekenis en komt er weer leven in de brouwerij.

Deze unieke locatie in Echt krijgt een nieuwe betekenis. Waar voorheen bier werd gebrouwen en geproost, ontstaat nu een nieuwbouwproject dat ruimte biedt voor een nieuw woonavontuur. Deze frisse blik zorgt voor nieuw leven in de brouwerij. Bovendien wordt er een onderdoorgang gecreëerd onder het appartementencomplex, die voetgangers en fietsers verbindt vanaf de Edith Steinstraat naar de Bovenste straat, passend bij de historische en kenmerkende poorten en steegjes. Op deze manier wordt het karakter gewaarborgd.

Artistieke Impressie Apollo

Divers woonaanbod

Er worden 30 levensloopbestendige middenhuurappartementen beschikbaar gesteld met een oppervlakte van ongeveer 75 m², 2 slaapkamers en een overdekt balkon. De keuken wordt uitgerust met inbouwapparatuur, waaronder een vaatwasser, combimagnetron en koelkast. Elk appartement krijgt een inpandige berging en een gemeenschappelijke fietsberging op de begane grond. Voor elk appartement is het mogelijk om een parkeerplaats te huren in de buurt of op het achtergelegen parkeerterrein. De appartementen beschikken over lage woonlasten; het energielabel is A++. De huurprijs komt op ongeveer €985 te liggen.

“Het Apollo-Stoba-project is voor het centrum van Echt van groot belang.” Vertelt Wethouder Geert Frische “Niet alleen voegen we in dat deel van het centrum nieuwe kwaliteit toe, maar bieden we onze inwoners ook de kans om op deze mooie locatie midden in het centrum te wonen. Koop en huur en zeker ook betaalbaar.”

Naast de appartementen worden er ook 7 stadswoningen gerealiseerd in het project: 4 eigentijdse, moderne stadswoningen aan de Hofakker en 3 woningen aan de Bovenste Straat met een passende architectuur. Alle woningen hebben drie verdiepingen, een achtertuin en zijn voorzien van een bergingsruimte en parkeerplaats op het binnenterrein.

Artistieke Impressie Apollo