Nieuwbouw Kuyperhof, Weert

Zorg

Nieuwbouw

Weert

Een nieuw woonbegeleidingscentrum van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) in Weert genaamd ‘Kuyperhof’ waarbij Wonen Limburg de eigenaar is en SGL de gebruiker.

Haalbaar plan voor Kuyperhof voor beide opdrachtgevers

De opdracht vanuit Wonen Limburg was om minimaal te voldoen aan een functioneel woongebouw, terwijl SGL sprak over zorginfrastructuur en luxere inbouwpakketten. Van Wijnen is er in geslaagd om dit tot een haalbaar plan te brengen voor beide opdrachtgevers. Het project omvat 2.370 m² BVO bestaande uit een 28 zorgunits met aanverwante zorginfrastructuur zoals dagbesteding, logeerkamers en een grote keuken om gezamenlijk te koken. Daarbij was het onze opdracht dat het gebouw na afloop van de huurperiode eenvoudig transformeerbaar is naar courante appartementen voor Wonen Limburg.

Welzijnsbevorderende plek

Bij de ontwikkeling van de plannen zijn bewoners en medewerkers van het Maartenshuis nadrukkelijk betrokken. Zoveel mogelijk wensen van de bewoners zijn ingepast. De bewoners zijn mensen met niet aangeboren hersenletsel als gevolg van bijvoorbeeld een auto-ongeluk of een hersenbloeding evenals mensen met ALS.

Maatwerk voor Kuyperhof

Ieder appartement wordt op maat per bewoner ingericht met eigen wensen en behoeften. Techniek speelt daarin een belangrijke rol. Een voorbeeld hierbij is dat alle appartementen zijn voorzien van een zuster-oproepinstallatie en de meesten worden voorzien van een digitaal planscherm, waarop iedere dag de dagindeling van de bewoner te lezen is. Dit geeft enige mate van rust bij de bewoners, die meestal al heel snel te veel prikkels krijgen.