Nieuwbouw Pakhuys Somerrak Sneek

Recreëren

Wonen

Nieuwbouw

Sneek

In Sneek komen 24 nieuwe appartementen aan de Oppenhuizerweg: Pakhuys Somerrak. Het gebouw zal tevens een Jumbo Supermarkt huisvesten. Pakhuys Somerrak is een gezamenlijke ontwikkeling van BruZan Ontwikkeling en Zwanenburg Projecten en wordt gebouwd op het voormalige Flexaterrein. Van Wijnen start in september 2024 met de bouw.

Wonen aan het Sommerrak

Pakhuys Somerrak omvat 18 appartementen, 6 penthouses en een Jumbo supermarkt. Het ontwerp van Pakhuys Somerak kenmerkt zicht door een stoere, speelse en industriële uitstraling. Architect Pieter Schievink heeft gezorgd voor een asymmetrische gevelindeling en een duidelijke plint. Met de plint wordt het onderscheid aangebracht tussen de winkel en de koffiecorner op de begane grond en de woningen die daarboven liggen. De bewoners kunnen ook gebruik maken van een gemeenschappelijke daktuin.

Op het terrein van Pakhuys Somerrak stond de Flexafabriek. Dit terrein staat bij de inwoners van Sneek bekend als het Flexaterrein. Net als Pakhuys Somerrak had ook het Flexagebouw een asymmetrische gevelindeling én een duidelijk plint.

Start bouw in september 2024

De samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van Pakhuys Somerrak werd door Bruno Zandberg namens BruZan Ontwikkeling en Zwanenburg Projecten en Willem Haaisma van Van Wijnen Gorredijk ondertekend.

Bruno Zandberg, directeur van BruZan Ontwikkeling, is verheugd over de start van de bouw: “De voorbereiding heeft een lange aanloop gehad, maar ik ben blij dat we nu de start bouw van deze mooie appartementen kunnen aankondigen. De locatie en het ontwerp van de woningen sprak veel belangstellenden aan. Alle woningen zijn (onder voorbehoud) verkocht.”

Willem Haaisma, adjunct directeur Van Wijnen Gorredijk, benadrukt de prachtige locatie aan het water in Sneek: “Het is een mooie plek om te wonen.” Van Wijnen start in september 2024 met de bouw van de nieuwe woningen.