Nieuwbouw studentenwoningen Campus Zonnelaan Groningen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Groningen

Studio's
284
Fietsenstallingen
4
Inschrijvingen
2000
Opdrachtgever
Bouwfonds Investment Management, Hoevelaken
Architect
AAS, Groningen
Woonoplossing
Vrij Wonen

Dicht bij Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Winkelcentrum Paddepoel realiseerde Van Wijnen Groningen nieuwbouw studentenwoningen met de naam Campus Zonnelaan. Dit studentenwooncomplex biedt ruimte aan 284 studio’s van elk 24 vierkante meter, compleet ingericht en gestoffeerd. Uniek is dat we de campus volledig aardbevingsbestendig hebben gebouwd.

Wil je een studentenwoning aan de Campus Zonnelaan huren? Kijk voor meer informatie op de verhuurwebsite.

Kant-en-klare woningen

De 284 nieuwbouw studentenwoningen van Campus Zonnelaan bevinden zich op korte afstand van het centrum, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. De studio’s zijn elk 24 vierkante meter groot en beschikken over een keuken, badkamer, vloerbedekking, gordijnen en keukenapparatuur. Gemeenschappelijke voorzieningen zijn een groot dakterras, wasserette en een overdekte fietsenstalling. De studio’s zijn in de zomer van 2016 compleet gestoffeerd opgeleverd; de studenten moesten alleen nog hun eigen meubels meenemen.

“Doordat ik een eigen voordeur heb, kom ik in aanmerking voor huurtoeslag”

Andreas Snater – Bewoner Campus Zonnelaan

Student verhuurt aan student

Ruim 2.000 studenten schreven zich in voor de 284 studio’s, laat Kiki Ongering weten. Samen met nog enkele studenten regelde zij het verhuurtraject als stageproject voor de opleiding Vastgoed en makelaardij. ”Ik begon mijn stage op het moment dat Van Wijnen nadacht hoe ze de verhuur gingen aanpakken. Dat doen ze normaal niet zelf, maar nu besloten ze dat wel te doen onder de noemer ‘student verhuurt aan student’.” De studio’s konden vanaf het begin op enthousiaste reacties rekenen. “Dat zag je wel aan de belangstelling”, aldus Ongering. Het was voor haar dan ook een drukke tijd met veel bezichtigingen en daarnaast de administratieve afhandeling. Ongering heeft haar opleiding inmiddels afgerond en is nu in dienst bij Van Wijnen.

Kiki Ongering

Junior-projectontwikkelaar bij Van Wijnen

“We hebben voor het eerst de verhuur zelf geregeld en er waren fors meer inschrijvingen dan studio’s.”

Aangepast aan aardbevingsrisico’s

De voorbereiding voor de bouw van Campus Zonnelaan was bijna afgerond toen werd besloten dat het gebouw aardbevingsbestendig moest worden. Dat had nogal een impact. Zo moesten de palen voor de fundering tot de tweede zandlaag reiken. Ook pasten we groutinjectie toe, een manier om de grond te stabiliseren en versterken. Tevens is er meer wapening in de campus verwerkt en hebben we gebruik gemaakt van staalskeletbouw in plaats van houtskeletbouw.

Ook studentenwoningen bouwen?

Neem contact Arnoud Gils, vestigingsdirecteur Van Wijnen Groningen.