Nieuwbouw The Ox, 168 duurzame huurwoningen

Wonen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Amsterdam

Opdrachtgever
Van Wijnen Projectontwikkeling en Vesteda
Architect
LEVS Architecten
Omvang
168 huurappartementen en ondergrondse parkeergarage

In Amsterdam Nieuw-West, op de kruising van de Osdorper Ban en Meer en Vaart, vlak bij de Sloterplas en het winkelcentrum Osdorpplein realiseerden we samen met Vesteda appartementencomplex The Ox. The Ox is ontworpen door het Amsterdamse bureau LEVS Architecten. Hier staan nu 168 huurwoningen, waarvan 134 in het middenhuursegment. Ook is er een ondergrondse parkeergarage met 73 plekken voor bewoners.

Bereikbaarheid staat centraal binnen Amsterdam Nieuw-West

The Ox is gelegen in stadsdeel Nieuw West in de wijk Osdorp. Zowel met de auto, tram als trein is de omgeving goed te bereiken. In de omgeving zijn meerdere supermarkten en winkels te vinden voor de dagelijkse boodschappen. Winkelcentrum Osdorpplein en winkelstraat Tussenmeer zijn op loopafstand. Hier vind je een ruim aanbod aan winkels, gezellige cafés en restaurants. Ook zijn er in de omgeving verschillende mogelijkheden wat betreft sport- en zwemvoorzieningen.

Duurzaam, maar wel aan de stadsrand

Duurzaam en goed voor het milieu, maar ook in voordeel voor de bewoners. Het dak van The Ox kenmerkt zich aan het aantal zonnepanelen. Deze zorgen ervoor dat de bewoners een lage energierekening hebben. Ook voor de algemene ruimtes wordt deze energie gebruikt. Verder hebben de raampartijen zowel zonwerende als warmte-isolerende eigenschappen.

Alle woningen van The Ox zijn gasloos. Er wordt gekookt op een inductieplaat. En de woningen worden verwarmd door een zuinig warmtenet. Waar de woningen worden verwarmd door het warmtenet heeft de binnentuin een verkoelend effect tijdens de warme zomer maanden.

Ruime woningen en deel- appartementen

The Ox heeft zowel 2-, 3-, als 4- kamerappartementen. Deze zijn voorzien van een ruim balkon of terras. De appartementen variëren in grootte van 58 tot 126 m2, met een gemiddelde grootte van 70 m2. Ook zijn er 7 deel- appartementen. In deze appartementen op de begane grond. Hier kan makkelijk samengewoond worden door de twee aparte slaapkamers.

Inmiddels is The Ox opgeleverd en kunnen de nieuwe bewoners binnenkort hun nieuwe woning in.

Frank Klomp

Directeur Projectontwikkeling Van Wijnen Midden

“Wij zijn zeer verheugd om in Amsterdam Nieuw West appartementen te ontwikkelen en realiseren voor het middensegment. Met deze ontwikkeling krijgt De Wildeman- en Blomwijckerbuurt de gewenste mix van woningen.”