Nieuwbouw The Ox, 168 duurzame huurwoningen

Wonen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Amsterdam

Opdrachtgever
Van Wijnen Projectontwikkeling en Vesteda
Architect
LEVS Architecten
Omvang
168 huurappartementen en ondergrondse parkeergarage

In Amsterdam Nieuw-West, op de kruising van de Osdorper Ban en Meer en Vaart, vlakbij de Sloterplas en het winkelcentrum Osdorpplein realiseren wij samen met Vesteda appartementencomplex The Ox. Hier komen 168 huurwoningen, waarvan 134 in het middenhuursegment. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage met 73 plekken voor bewoners.

Amsterdam heeft een groot tekort aan betaalbare woningen. The Ox levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van extra woonruimte voor de middengroepen in de stad.

Het complex biedt 2-, 3-, en 4-kamerappartementen, voorzien van een ruim balkon of terras. De appartementen variëren in grootte van 58 tot 126 m2, met een gemiddelde grootte van 70 m2. Het gebouw is ontworpen door het Amsterdamse bureau LEVS Architecten en wordt gerealiseerd door Van Wijnen Amsterdam.

“Wij zijn zeer verheugd om in Amsterdam Nieuw West appartementen te ontwikkelen en realiseren voor het middensegment. Met deze ontwikkeling krijgt De Wildeman- en Blomwijckerbuurt de gewenste mix van woningen.”

Frank Klomp, Directeur Projectontwikkeling Van Wijnen Midden