Nieuwbouwproject De Blauwe Hoek in Doornenburg

Start bouw
Juni 2024
Verwachte oplevering
Zomer van 2025
Aantal woningen
26 grondgebonden woningen
Bijzonderheden
Nieuwbouw geïnspireerd op traditioneel boerenerven

De Blauwe Hoek in Doornenburg wordt een plek waar zowel starters, gezinnen en senioren hun plekje kunnen vinden. Op deze plek komt straks een intiem wijkje dat doet denken aan de fraaie boerenerven van weleer. Het nieuwbouwproject omvat 10 Boerderijwoningen, 8 Schuurwoningen en 8 Loodswoningen. De woningen worden gerealiseerd in samenwerking met Waardwonen.

Doornenburg heeft al vele mooie verhalen te vertellen, en nu voegt Van Wijnen een nieuw hoofdstuk toe met de Blauwe Hoek. Een kleinschalig nieuwbouwproject op een heerlijke plek tussen dijk en dorp. Het ontwerp van de Blauwe Hoek is geïnspireerd op de traditionele boerenerven van vroeger. Met rondom de grote boerderij, aan de voorzijde van het boerenerf, verschillende kleinere gebouwen zoals loodsen en schuren. In de Blauwe Hoek worden deze gebouwen opnieuw tot leven gebracht, maar dan in een moderne verschijningsvorm. Met een knipoog naar het verleden, uiterst duurzaam, energiezuinig en comfortabel.

Nieuwbouw voor iedere generatie

De 10 Boerderijwoningen liggen rug-aan-rug tegen elkaar aan. Het zijn perfecte woningen voor starters met twee slaapkamers en een compacte zolder. De 8 Schuurwoningen zijn verdeeld over een rijtje van 3 en een rijtje van 5. Het zijn heerlijke gezinswoningen met standaard 3 slaapkamers op de verdieping en een fijne zolder die vrij indeelbaar is. De rijtjes met 3 en 5 Loodswoningen zijn levensloopbestendig, wat wil zeggen dat je naast de woonkamer en keuken ook een slaapkamer en een badkamer op de begane grond vindt.

Blauwe Hoek Blok 1
Blauwe Hoek Blok 2-3
Blauwe Hoek Blok 7

Duurzaam, energiezuinig en comfortabel

De woningen worden voorzien van vloerverwarming, met uitzondering van de berging. Bij de Schuurwoningen en de Boerderijwoningen komt er vloerverwarming op de begane grond en de eerste verdieping. Bij de Loodswoningen alleen op de begane grond. Door het toegepaste energiesysteem is het daarnaast mogelijk om de woningen te koelen. Elke woning wordt bovendien uitgerust met een balansventilatie met warmte terugwinning (WTW). De Boerderijwoningen worden standaard uitgerust met PV-panelen om te voldoen aan de BENG-eisen. De Schuurwoningen en Loodswoningen voldoen zonder panelen aan de BENG-esien.

Interieur Blauwe Hoek
Interieur Blauwe Hoek
Interieur Blauwe Hoek