Nieuwe Vesting Hellevoetsluis: van bedrijventerrein naar woonwijk

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Hellevoetsluis

Zuid-Holland

Aantal woningen
220
Zonnepanelen per woning
3 t/m 8
Aantal woningtypes
6
Opdrachtgever
Eigen ontwikkeling
Architect
Venster Architekten, Gouda
Woonoplossing
Wij Wonen

Nieuwe Vesting is een nieuwe woonwijk op het voormalig bedrijventerrein aan de groene oostoever van het Kanaal door Voorne. Het project bestaat uit circa 220 woningen en een rijk aanbod van verschillende woningtypen. De nieuwe woonwijk valt dan ook bij een breed publiek in de smaak. Met MijnHuis hebben we kopers de optie aangeboden om hun woning compleet door ons te laten afwerken. Zo maken we van een huis een thuis.

“We waren al heel vroeg op detailniveau met de inrichting van ons huis bezig, want met MijnHuis stond de basis er al.”

Koper

Complete afwerking met MijnHuis

Met MijnHuis zorgen wij ervoor dat een nieuwbouwwoning compleet afgewerkt is en hoeven bewoners alleen nog maar hun spullen te verhuizen. Voor de afwerking kan er gekozen worden uit verschillende interieursferen (Robuust, Puur, Elegant, Uitbundig en Rust), die allen in drie verschillende types worden aangeboden (Comfort, Royaal en Excellent). Met de vele keuzeopties in onder andere deuren, vloeren en wandkleuren, is er voor iedereen een afwerking die bij hem/haar past. Professionals schilderen en stofferen de woning en ook de keuken en badkamer zijn klaar voor gebruik.

Een gevarieerde wijk

Een verloederd bedrijventerrein is de basis geweest voor deze mooie herontwikkelingsopgave. Nieuwe Vesting is ruim van opzet, met water en groen als verbindende elementen en een rijk aanbod van verschillende woningtypen: van eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en herenhuizen, tot vrijstaande woningen, grachtenbungalows en koop- en sociale huurappartementen. Hiermee is er een gevarieerde wijk ontstaan, die bij een breed publiek in de smaak valt: van starters tot aan senioren.

Maatwerk

De ontwikkeling van Nieuwe Vesting is in samenspraak gegaan met de toekomstige bewoners. Middels workshops konden zij meedenken over onder andere de woningtypes, omvang, indeling en uitstraling. Hun input is vertaald naar een veelzijdig plan. Niet alleen de woningen, maar ook het straatbeeld is bepaald door de mensen die er zijn gaan wonen. Hiermee sluit Nieuwe Vesting naadloos aan op de vraag. Het vele water en groen zorgen niet alleen voor een afwisselende aanblik, maar ook voor voldoende speelruimte voor kinderen en fiets- en wandelpaden binnen de wijk, met als eindresultaat een warme, dorpse uitstraling.

Woning voorkant

Ieke

Koper

“Het is super dat Van Wijnen de mogelijkheid biedt om je nieuwe woning afgewerkt opgeleverd te krijgen. De vloeren en muren zijn gedaan, de plintjes zitten erop, we hebben prachtige deuren en de badkamer en keuken zijn helemaal af.”