Nij Loevestein in Gorredijk

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Gorredijk

Rol
Ontwikkelen en bouwen
Architect
TWA Architecten
Aantal woningen
40
Woonoplossingen
Vrij Wonen en Fijn Wonen

Verrassend veel variatie

Aan de oostrand van Gorredijk ontwikkelde en bouwde Van Wijnen de kleinschalige woonbuurt Nij Loevestein. Dit is een uitbreiding van de jonge, gelijknamige wijk Loevestein. In totaal bouwden we veertig gevarieerde nieuwbouwwoningen en gaven we zelfbouwers de mogelijkheid om hun droomhuis te bouwen op een van de elf vrije kavels.

Heb je interesse in wonen in Nij Loevestein in Gorredijk? Bezoek dan de projectwebsite en ontdek welk aanbod er nog beschikbaar is.

De wijk Loevestein grenst direct aan het typische Friese landschap dat je rondom Gorredijk vindt. Een weidse en waterrijke omgeving. Dit is een plek waar de bewoners rustig wonen, maar zeker niet afgelegen. Het gezellige dorpscentrum, met volop scholen, winkels en sportvoorzieningen ligt op enkele minuten fietsen.

Arjen Oosting

Directeur Van Wijnen Projectontwikkeling

‘Nij Loevestein is voor ons als het ware een thuiswedstrijd. We realiseren nieuwbouwwoningen in hetzelfde dorp waar diverse Van Wijnen-vestigingen huisvesten. Dat is niet alleen speciaal voor ons als bedrijf, maar ook voor onze collega’s die vooral in de gemeente Opsterland wonen.’

Van starters tot senioren

Nieuwbouw die vraag en aanbod bij elkaar brengt, dat is het hoofdthema van het woningbouwbeleid van de gemeente Opsterland. Voor Nij Loevestein hebben we de woonbehoefte in het dorp in kaart gebracht met een lokaal woonwensenonderzoek en door samen met de gemeente Opsterland en de makelaar in Gorredijk te kijken naar de wensen vanuit de markt. Hieruit bleek dat de vraag naar nieuwe woningen in de gemeente Opsterland echt enorm is. Daarnaast is er een grote vraag naar woningen voor gezinnen en is er door vergrijzing ook een wens voor woningen speciaal voor senioren.

Om zoveel mogelijk aan te sluiten op deze woonwensen vanuit de markt ontwikkelen we in Nij Loevestein starterswoningen, gezinswoningen en seniorenwoningen van onze woonoplossingen Vrij Wonen en Fijn Wonen. In totaal realiseren we elf vrije kavels en veertig nieuwbouwwoningen in vier verschillende typen:

Anko Postma

Wethouder gemeente Opsterland

’Dit mooie project is een aanwinst voor het dorp. Het komt tegemoet aan de forse vraag naar nieuwe huizen en het bevordert de doorstroming op de woningmarkt. Daar profiteert iedereen van.’

Postma kijkt terug op een goede samenwerking met Van Wijnen. ‘Het is voor ons een belangrijke en vertrouwde partner.’

Bevorderen doorstroom

Naast dat het aanbod van Nij Loevestein aansluit op de woonbehoefte in Gorredijk bevordert dit aanbod tegelijkertijd ook de doorstroom. De mensen die verhuizen naar een nieuwbouwwoningen laten hun bestaande woningen achter. En die komen weer beschikbaar voor starters en gezinnen.

Gevarieerd woonprogramma

Om te voorzien in de grote behoefte naar woningen voor senioren hebben we zes levensloopgeschikte nieuwbouwwoningen in Nij Loevestein in verkoop gebracht. De woningen hebben twee woonlagen, een vlieringzolder en een achtertuin die grenst aan een waterpartij. Dat is ideaal voor mensen die graag hun slaap- en badkamer gelijkvloers willen, maar nog niet toe zijn aan verhuizen naar een appartement.

Daarnaast realiseren we twee typen halfvrijstaande woningen: een van onze woonoplossing Fijn Wonen die bij uitstek betaalbaar zijn en de ander is van onze woonoplossing Vrij Wonen die van binnen net wat ruimer zijn. Verder verschillen de halfvrijstaande woningen van elkaar als het gaat om ligging, indeling en kavelgrootte. Het ene type heeft de entree aan de zijkant en de ander aan de voorkant. En zo zit bij de ene woning de garage standaard erbij en is deze bij de ander optioneel. Met deze variaties in woningen valt er voor gezinnen net wat meer te kiezen.

Leefbare buurt

Hoe maak je van een nieuwbouwwijk een leefbare buurt? Een buurt die een positieve bijdrage levert aan het welzijn van mens, flora en fauna? Over die vraag zoeken we bij het ontwikkelen van elk project naar een passend antwoord. Zo ook bij Nij Loevestein.

Nij Loevestein wordt een buurt met ontzettend veel groen en water. Dat zie je straks terug in de ruime groenstroken, maar ook in sierwater dat in grote mate aanwezig is. Doordat er veel ruimte voor natuur is, sluit de buurt aan bij de weidse omgeving en draagt het bij aan een fijne leefomgeving voor de dieren die in het gebied leven. Waaronder zelfs een beschermd diersoort: de poelkikker.

Daarnaast zijn alle veertig nieuwbouwwoningen gasloos en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming.

Vragen of benieuwd naar de mogelijkheden in ontwikkeling?

Neem contact op met Arjen Oosting.