Nul op de Meter nieuwbouw en bestaande bouw: Fijn Wonen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Transformeren

Woonoplossing
Fijn Wonen

Fijn Wonen willen we allemaal. En dat kan. Met Fijn Wonen, het geïndustrialiseerde woonproduct van Van Wijnen, bieden we betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig wonen voor woningcorporaties, beleggers en projectontwikkelaars voor de huur- én koopmarkt. Nul op de meter nieuwbouw of energiezuinige oplossingen voor bestaande bouw behoren beiden tot de mogelijkheden.

Betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig

Fijn Wonen borgt de leverzekerheid, snelheid en kwaliteit van de woningen door deze in eigen beheer te produceren en met vaste co-makers te werken. Daarnaast biedt zij aanvullende diensten aan die support en zekerheid geven. Zo verschaft Fijn Wonen professioneel advies en actieve ondersteuning aan bewoners evenals monitoring, een dashboard en energie-coaching.

Fijn Wonen garandeert de prestatie van de woning tien jaar lang. De koper of huurder heeft dus geen omkijken naar het functioneren van de installaties en geniet van een betaalbare woonruimte. De woningen zijn licht door de mooie raampartijen en behaaglijk doordat ze goed worden geïsoleerd.

Nieuwbouwwoningen voorziet Fijn Wonen van vloerverwarming. Zij regelt de woningen installatietechnisch zo in dat Nul op de Meter nieuwbouw (NOM)-wonen haalbaar is. Daarnaast zijn de woningen gasloos en voorbereid op aanvullende woondiensten. Daarmee kunnen bewoners langer thuis blijven wonen, ook als ze zorgbehoevend worden. Het is mogelijk om de Nul op de Meter nieuwbouw woning levensloopgeschikt te maken waarmee een bad- en slaapkamer op de begane grond gemaakt kunnen worden.

Op deze pagina laten wij u kennis maken met de producten en diensten van Fijn Wonen. Lees hier meer over Fijn Wonen.

Energiezuinige oplossingen voor bestaande bouw

Voor bestaande bouw levert Fijn Wonen energetische en levensloopbestendige oplossingen op maat. Dit doet zij door middel van een slimme en efficiënte schil- en installatieoplossing. Deze werkzaamheden voert zij vlot en met weinig overlast uit. Zo maakt Fijn Wonen snel van een bestaande woning een eigentijdse, comfortabele woning.  Tevens is de woning door slimme technologie voorbereid op aanvullende woondiensten. Daarmee kunnen bewoners langer thuis blijven wonen, ook als ze zorgbehoevend worden.

De architectuur stemt Fijn Wonen projectspecifiek af, zodat deze in het straatbeeld past. Indien gewenst verzorgt zij de bewonersbegeleiding en -communicatie evenals energiecoaching. Warm contact met en goede informatievoorziening aan bewoners ziet Fijn Wonen als een essentieel onderdeel van een geslaagde verduurzaming. Zij gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Marije Kamphuijs

Manager circulariteit bij Van Wijnen

“Vanaf eind 2019, begin 2020 wordt circulair de standaard bij ons geïndustrialiseerde woonproduct Fijn Wonen”

Nul op de meter nieuwbouw

De Nul op de meter nieuwbouw woningen van het Fijn Wonen-concept zijn gebaseerd op standaardisatie van het bouwproces. Kopers en opdrachtgevers kunnen kiezen uit drie verschillende types: 101, 201 en 301. Projectleider Hartger Stellinga: ‘Met gestandaardiseerde processen, kunnen we goedkoper en efficiënter werken. Daardoor krijgen kopers en opdrachtgevers sneller en voor minder geld een zeer complete woning. Alle wanden en vloeren komen rechtstreeks uit de Fijn Wonen-fabriek. Tegenover de altijd wisselende weersomstandigheden op de bouwplaats, staan nu de geconditioneerde omstandigheden in de fabriek.”

Elk type woning kan geleverd worden als Nul op de meter nieuwbouw (NOM) woning inclusief monitoring tot en met minimum van EPC 0,4 conform Bouwbesluit. De NOM-woningen zijn aardgasloos en all-electric en zijn ook aan te sluiten op stadsverwarming. Fijn Wonen biedt afbouwpakketten voor woningbouwcorporaties, beleggers en kopers. Ook kunnen woningen gepersonaliseerd worden met verschillende opties voor luxe- en afwerkniveau.

Sjouke en Anna

Kopers Fijn Wonen woning in Joure

“Het Fijn Wonen-concept doet z’n naam echt eer aan. We wonen hier heel fijn en voelen ons thuis.”

Aardbevingbestendig wonen

Het is ingrijpend om je niet veilig te voelen in je woning, om in onzekerheid te verkeren over schadeafhandeling en tot slot je vertrouwde plek noodgedwongen te moeten verlaten. Vanuit die gedachte is onze nieuwbouwoplossing niet alleen veilig, maar blijft deze ook heel bij een eventuele aardbeving.

Voordelen

Rust voor nu en in de toekomst. Bij alles wat we doen stellen we de bewoner centraal. Door te
borgen dat de woning naast veilig bij bevingen ook heel blijft, ervaart een bewoner minder overlast en behoudt de woning haar financiële waarde. Met ruim 400 gebouwde woningen is ons product en proces beproefd. Voor onze  aardbevingsbestendige oplossing plaatsen wij onze woningen op een aardbevingsbestendige fundering. Deze stevige fundering creëren wij middels schokdempers, welke het grootste percentage van de bevingen opnemen. Dit maakt onze oplossing schadebeperkend. Hierdoor worden herstelwerkzaamheden aan de woningen na beving tot een minimum beperkt.

Illustatie aardbevingsbestendigheid

Een greep uit onze Fijn Wonen-projecten

Heerenacker Gorredijk

In opdracht van woningcorporatie Elkien verduurzaamden wij 40 woningen volgens het Fijn Wonen-concept aan de Heerenacker in Gorredijk. De ‘nieuwe warme jas’ voor deze woningen werd in eigen beheer ontwikkeld als een compleet prefab product. Zo werd de duur van de werkzaamheden in en om de woning fors ingekort. Inmiddels zijn de woningen opgeleverd en genieten bewoners zoals Stefanie en haar kinderen Bart, Dinand en Senn van een prettig binnenklimaat met een duurzame stroomvoorziening waarbij voldoende energie opgewekt wordt om de woning te voorzien van energie inclusief het gebruik van de bewoners. Een zogenaamde ‘Nul op de Meter-woning’. Daarnaast is het straatbeeld van de Heerenacker enorm opgefrist.

Meer weten over het transformeren van bestaande woningen volgens het Fijn Wonen-concept? Neem dan contact op met Alco Liest of lees meer over het project De Heerenacker in Gorredijk.

Twee kinderen spelen met hijskraan

Sinnebuorren Akkrum

Aan de Sinnebuorren en Ulbe Twijstrawei in Akkrum zijn volgens het Fijn Wonen-concept negen nul op de meter nieuwbouw woningen gebouwd voor de koopsector. Daarnaast werden er huurwoningen gerealiseerd. Met name één- of tweepersoons huishoudens betrekken de woningen, waaronder ook Robin en Marrit: “We woonden hier vlakbij in een huurwoning en waren op zoek naar een eigen woning, liefst inclusief tuin. De omgeving bevalt ons prima, dus toen deze mogelijkheid in beeld kwam, waren wij uiteraard geïnteresseerd.”

Wij geven een energieprestatiegarantie af voor tien jaar. Dit betekent dat wij deze jaren het presteren van de woning op energetisch gebied garandeert. De bewoner heeft dus geen omkijken naar het functioneren van de installaties. Robin vertelt: “We waren positief verrast dat Van Wijnen deze garantie wilde geven. Dat biedt ons een stuk zekerheid. Leuke bijkomstigheid is het dashboard waarop we bijna live mee kunnen kijken naar de energetische prestaties van onze woning.”

Rij woningen Akkrum

Uilke Boonstralaan Joure

Van een huurappartement op één hoog, naar een Fijn Wonen-woning met meer woonruimte in Joure. Een keuze waar Sjouke Visser  en Anna Tjalsma geen spijt van hebben: “Het Fijn Wonen-concept doet z’n naam echt eer aan. We wonen hier heel fijn en voelen ons thuis.” Nul op de meter nieuwbouw is niet iets voor toekomst, maar past met Fijn Wonen al in het hier en nu.

Sjouke en Anna: “Het huis is heel goed geïsoleerd, we hoeven bijna niet te stoken. De temperatuur is heel constant doordat we vloerverwarming hebben in plaats van radiatoren,” vertelt Sjouke. “Vooral in de badkamer is het heerlijk om met je blote voeten op de warme tegels te staan,”zegt Anna lachend.

Een ander groot voordeel van Fijn Wonen was voor hen de bouwsnelheid: “Het is heel snel gegaan allemaal. Bij veel andere nieuwbouwprojecten moet je veel langer wachten. Dit is ideaal.” De wanden en vloeren voor Fijn Wonen-woningen worden al in de fabriek gemaakt. Hierdoor staat in één dag het casco van een nieuwe woning. Sjouke: “De dag dat het casco werd gebouwd moesten wij werken, maar gelukkig kon mijn vader er bij zijn om foto’s te maken. We wisten niet wat we zagen.” Anna vult aan: “Het was echt indrukwekkend. Het ene moment staat er niks en het volgende moment ineens een heel huis. Heel bijzonder. Nee, we hebben geen moment spijt gehad van deze keuze. Dit huis is echt ons nieuwe thuis.”

twee bewoners voor woning

Een enthousiaste bewoonster

Roelie Wolf is de bewoonster van onze 500e Fijn Wonen-woning. Op park Diepstroeten in Assen is ze momenteel bezig met de inrichting van haar spiksplinternieuwe NOM-huurwoning. Als we mevrouw Wolf vragen of ze ernaar uit kijkt om op haar nieuwe plek te gaan wonen, zegt ze volmondig: “Ja, hartstikke veel zin aan! Ik kan haast niet wachten.”

Mevrouw Wolf is heel enthousiast over de woning: “Het is ideaal en zo fijn! De woning is supergoed geïsoleerd, het is overal heerlijk warm en dan ook nog zeer energiezuinig. Echt genieten!” Ze is altijd al met energie en milieu bezig geweest. “Dat vind ik belangrijk” zegt mevrouw Wolf. “Altijd de deuren dicht, de verwarming een standje lager, niet te veel lampen aan, etc.”

Als tip geeft ze ons nog mee: “Jullie moeten veel meer van deze woningen maken. Het ziet er allemaal perfect uit!”