Ontwikkelen in Lelystad

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Flevoland

Lelystad

Ontwikkelen en bouwen in Flevoland

Al meer dan dertig jaar bouwen en ontwikkelen wij actief in de polder. Vanuit onze vestiging in Lelystad pakken we grote en kleine ontwikkelings- en bouwprojecten in heel Flevoland op. Net als in de andere provincies zijn we lokaal en dichtbij. Onze projectontwikkelaars komen uit de buurt, waardoor we veel saamhorigheid hebben met het gebied. Als regionale ontwikkelaar zijn we lokaal en dichtbij en zijn we bekend met de vragen en behoeftes die er binnen de provincie spelen. Maar ook benutten we de kracht en kennis van de landelijke organisatie. Grote projecten die we hier onder andere oppakken zijn: Parkwijk, Duin en Water en Bataviahaven in Lelystad.

Ontwikkeling Parkwijk Lelystad

Hoe meer maatwerk, hoe hoger het prijskaartje? Dat is bij de PPO-woningen (projectmatig, particulier opdrachtgeverschap) in de nieuwbouwwijk Parkwijk Lelystad niet het geval. Hier ontwikkelen en bouwen we 130 koop- en huurwoningen. De kopers van de PPO-woningen ontwerpen samen met een architect hun huis naar eigen wens. De productiekosten houden we in eigen hand door de componenten van verschillende woningen te combineren. Het resultaat is een efficiënt gebouwd huis, helemaal naar koperswensen. Een huis dat ook nog eens gasloos en onderhoudsvriendelijk is. En ontstaat er een zeer gevarieerde stadswoonwijk met veel diversiteit.

Met PPO bij Parkwijk geven we gehoor aan de ambitieuze plannen van Lelystad: een gevarieerd aanbod aan woningen met veel diversiteit om te groeien naar 100.000 inwoners.

Bataviahaven: ontwikkelen en nieuwbouw

Gemeente Lelystad had voor Bataviahaven – het visitekaartje van Lelystad – grote ambities en wenste omsloten wooncomplexen met een slimme parkeeroplossing. Wij kregen de opdracht voor deze bijzondere ontwikkeling. Pal aan deze jachthaven ontwikkelen en bouwen we woonblokken Bataviahaven l en ll. Hier komen diverse appartementen gericht op het water, herenhuizen in de zijstraten, woningen aan het stadsfront en de slimme, omsloten parkeeroplossing. Met ons ontwerp en grote variatie aan woningen maken we het voor iedereen mogelijk om aan de haven te wonen, van gezinnen en starters tot ouderen. Dit is het begin van een prachtige boulevard. Woonblok l leverden we een aantal jaren geleden al op. Aan Bataviahaven ll wordt nog volop gebouwd.

Het is een buitengewone kans om op deze toplocatie zo’n omvangrijk project als Batavia haven ll te ontwikkelen en te realiseren. Samen met de gemeente en de architect werken we nauw samen om deze locatie eer aan te doen. Dit doen we door aan de havenkant een robuust gebouw te verrijzen, met aan weerszijden torens.

Ontwikkelen en nieuwbouw Duin en Water Lelystad

De naam Duin en Water zegt eigenlijk al voldoende. De bewoners van dit nieuwbouwproject wonen in een ruig duinlandschap grenzend aan de jachthaven Deko Marina in Lelystad. Van Wijnen is sinds de start van Duin en Water betrokken als bouwer van het hele gebied. Sinds 2021 hebben we ook de rol als ontwikkelaar overgenomen van Zuiderzee Vastgoed. In Duin en Water ontwikkelen en bouwen we 122 bijzondere nieuwbouwwoningen die mooi aansluiten op de glooiende en weelderige omgeving. Het merendeel van deze woningen zijn zogeheten groeiwoningen. Dit zijn woningen die kopers zelf naar hun smaak laten groeien. Zo kunnen zij bijvoorbeeld kiezen voor een levensloopgeschikte aanbouw, een extra verdieping of wonen op de verdieping. Doordat we een groeiwoning ontwikkelen met zoveel keuzemogelijkheden, wordt het voor jong en oud mogelijk om hier te wonen. Daarnaast bepalen kopers zelf hoe zij wonen in een duinlandschap.

Vragen over de projecten in Lelystad of interesse in projectontwikkeling?

Neem vrijblijvend contact op met Wouter de Vries