Ontwikkeling en bouw van Bouverijen 8A

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Noord-Brabant

Teteringen

Opdrachtgever
Gemeente Breda
Start bouw
November 2021
Oplevering bouw
Augustus 2022
Aantal woningen
26 grondgebonden woningen
Bijzonderheden
Gebouwd met geprefabriceerde betonnen elementen

Bouverijen 8a is één van de laatste plandelen in Bouverijen aan de rand van Teteringen en de wijk Waterdonken van Breda, met 26 comfortabele woningen. Een klein cluster van twee-onder-een-kap woningen, rijwoningen en twee vrijstaande woningen. Drie rijwoningen zijn bestemd voor de verhuur. Bij dit project is gebruik gemaakt van geprefabriceerde betonnen elementen om de bouwsnelheid te verhogen.

Wonen in een groene omgeving

Te midden van de Vrachelse- en Teteringse Heide ligt Teteringen. Een voormalig kerkdorp omgeven door groen tegen de rand van Breda. Bouverijen is een uitbreidingswijk in de nieuw-Hollandse bouwstijl. Het plangebied ’Bouverijen 8a’ maakt hier deel van uit. In dit deelgebied zijn 26 woningen gerealiseerd in een klein cluster, bestaande uit van twee-onder-een-kap woningen, rijwoningen en twee vrijstaande woningen. Een drietal woningen zijn bestemd voor de verhuur.

Omgeving Teteringen

Buren in Bouverijen

De woningen binnen Buren in Bouverijen zijn in kleur en detaillering ingetogen chic en harmonieus, met afwisselende gevels en enkele fraaie details zoals Franse balkons en deuromlijstingen. Het parkeerhof zorgt voor een duidelijk verschil tussen de openbare ruimte en de privé tuinen. Dit is het eerste project waarbij er gebruik is gemaakt van geprefabriceerde betonnen elementen. Hierdoor konden de woningen in een versneld tempo worden afgeleverd.

Kindvriendelijke wijk

Buren in Bouverijen is gerealiseerd op een groen plekje in de wijk. Met uitzicht over het water en gelegen tegen een groene zone. Met autoluwe straten en het parkeren op het achter- of eigen terrein is de wijk ook nog eens zeer kindvriendelijk. Kinderen kunnen veilig voor de deur spelen of in de speeltuin om de hoek. De fiets- en wandelpaden zorgen voor een aangename afwisseling en geven de wijk, samen met de variatie in woningtypes en architectonische verschijningsvorm, een dorps karakter. Een kleinschalige buurt in een ruim opgezette wijk.

Woningen Bouverijen 8A