Bouw kantoorpand Hakron Harderwijk

Werken

Nieuwbouw

Eibergen

Harderwijk

125 werknemers
66 op kantoor, 20 op magazijn en 50 elders
Samenwerking met
Voortman Steel Group
Totale aanpak
7.000m2 nieuwbouw: 2.600m2 kantoren en 4.400m2 bedrijfshal
Opdrachtgever
Hakron Groep
Architect
Albrecht WIjbenga Architect BV

Van Wijnen Eibergen doet de bouw van het kantoorpand voor Hakron in Harderwijk. Hakron Groep bestaat uit meerdere trendsettende toeleveranciers voor de bouw- en prefabbeton industrie. Het bedrijf groeit en is in de hele Benelux actief. Samen met Voortman Steel Group realiseerden wij het kantoorpand met bedrijfshal in Harderwijk om deze groei te faciliteren. Hakron is blij met de nieuwbouw en ziet de toekomst rooskleurig tegemoet.

Christian van ’t Slot

Algemeen directeur van Hakron

“We hebben overwogen om in Nunspeet te blijven, de plaats waar we als bedrijf sinds onze oprichting waren gevestigd. Maar we waren uit onze huisvesting gegroeid en moesten ons beter organiseren om nog beter te kunnen voldoen aan de vraag van onze klant. Vandaar dat we uiteindelijk toch hebben besloten om voor ruimte en nieuwbouw te kiezen. Wat we nu hebben neergezet samen met Van Wijnen – Voortman voelt als de belichaming van de transitie die wij als onderneming hebben doorgemaakt.”

Kantoorpand: transparant, licht en ruim

In de entree van het kantoor komt een levensgroot kunstwerk te hangen, waarin een deel van het assortiment van Hakron is verwerkt. Het is een echte eyecatcher, net als het kantoorpand zelf. Wat direct opvalt in het nieuwe kantoorpand zijn het ruimtelijke effect en de sfeer van vooruitgang. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de hoge, lichte ruimte en de opvallende glaspartijen aan de voorkant van het pand. Ook de in het oog springende trap en de grote lichtkoker erboven dragen bij aan deze sfeer. “Ons nieuwe kantoor past bij wie we zijn en wat we doen”, vertelt Christian van ’t Slot, algemeen directeur van Hakron. Vanuit de kantoren hebben we direct toegang tot onze opslaghallen. Dat is heel fijn.”

Bouw kantoorpand Hakron Harderwijk - de achterkant van het pand van Hakron

Bedrijfshal: efficiënter omgaan met inslag, overslag en uitslag

Hakron Groep is in 1968 gestart als toeleverancier voor de betonindustrie. Hakron heeft een missie: het haar klanten zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarmee speelt het bedrijf in op een trend: de betonwoningbouw is hectisch op dit moment en vaklieden zijn maar mondjesmaat te vinden. Om te voorkomen dat de klant omslachtig bij verschillende leveranciers zijn materiaal moet bestellen, stopt Hakron haar producten in één slimme, complete levering. Christian van ’t Slot: “In Nunspeet ontbrak het ons letterlijk aan ruimte om onze logistiek te optimaliseren. Perfecte logistiek zit hem in voldoende voorraden hebben en just in time kunnen leveren. Met de nieuwe bedrijfshal die Van Wijnen samen met Voortman voor ons heeft gebouwd, kunnen we veel efficiënter met onze inslag, overslag en uitslag omgaan. De nieuwe hal betekent vooruitgang, ook in termen van duurzaamheid.”

Remco Nijkamp, projectleider bouw bij Van Wijnen: “De uitstekend geïsoleerde hal is voorzien van triple beglazing, dat is best uniek voor dit type bouw.”

Magazijn

Remco Nijkamp

Projectleider bouw bij Van Wijnen

“Iedereen doet waar hij sterk in is”

Kiezen voor samenwerking

Van Wijnen realiseerde voor Hakron ruim 7.000 m2 nieuwbouw, verdeeld over 2.600 m2 kantoren en 4.400 m2 bedrijfshal. Hoe is Hakron bij Van Wijnen terecht gekomen? Christian van ’t Slot: “Toen we eenmaal hadden besloten tot nieuwbouw, zijn we eerst door ons eigen klantenbestand gegaan. Dat bestaat uit duizenden bouwers. Na een eerste selectie volgde een aanbesteding.”

Remco Nijkamp: “Die aanbesteding hebben we gewonnen, onder meer omdat we met een goede planning kwamen. We voorzagen bijvoorbeeld dat de hele staalconstructie van de bedrijfshal, zeg maar het geraamte van de hal, nogal wat tijd in beslag zou nemen. Omdat we het werk hebben gerealiseerd met onze partner Voortman Steel Group was dit een van de onderdelen, waarop we vanuit het oogpunt van snelheid en efficiency konden optimaliseren. Zo doet iedereen waar hij sterk in is en wij hebben er geen omkijken naar.”

Opslagruimte

Nieuwbouw met een hoog afwerkingsniveau

Christian van ’t Slot: “Dat vonden wij een heel sterk punt van Van Wijnen – Voortman het optimaliseren door samen te werken. Ook over het verdere verloop van het bouwproces hebben we niets dan lof. We hadden gaandeweg het proces onverwachte wensen, maar daar werd altijd heel positief mee omgegaan. Het resultaat mag er zijn: nieuwbouw met een hoog afwerkingsniveau. Hier kunnen we groeien en onze ambities waarmaken. Hakron Groep wil zich de komende jaren steeds meer ontwikkelen van handelsbedrijf naar productiebedrijf.”

Remco Nijkamp: “Onze klant zag gaandeweg het bouwproces inderdaad liever een aantal dingen anders. Dat ging altijd in goed overleg en op een prettige manier. Zo hadden we oorspronkelijk stalen kolommen in het ontwerp, maar bij nader inzien vond de klant dat robuuste, betonnen kolommen beter pasten bij het merk en de productlijn. Dat hebben we aangepast door snel te schakelen.”

Voorkant pand Hakron met laadpalen en ingang

“Fijne mensen”

Christian van ’t Slot: “De mensen van Van Wijnen zijn echte professionals, fijne mensen die constructief meedenken, bijvoorbeeld over hoe we de bedrijfshal optimaal konden isoleren. We hebben nu niet alleen een uitstekend geïsoleerde vloer, maar ook een lagere aanvangsinvestering. Ze waren goed voorbereid en volgden acties altijd snel op. Ja, de bouw liep als een trein. En als je zo goed met elkaar werkt, dan is er ook ruimte voor een lolletje op zijn tijd. Zoals die ene keer dat het zo heet was, dat de mannen van Van Wijnen op de parkeerplaats van betonnen schachten een zwembad maakten om even af te koelen. Mooi toch?”

Christian van ’t Slot met helm voor pand Hakron

Ook een bedrijfshal en/of een kantoor laten bouwen?

Neem vrijblijvend contact op met Paul Florijn

Hakron en Van Wijnen vertellen