Projecten

Vitaal oud worden bij Oranjewoud Wonen

Heerenveen

In Heerenveen bouwen we samen aan een nieuw thuis voor senioren. Een thuis waar ze ook in de volgende fase van hun leven echt vitaal oud kunnen worden, midden in een prachtige parkachtige omgeving met alle voorzieningen bij de hand. Een thuis voor een beter leven in de toekomst.

‘Dit project is van lange adem geweest. We zijn al jaren bezig met de voorbereidingen en zijn ontzettend blij dat we het nu kunnen doen.’ – Kees Boer, Directeur Stichting Service Appartementen Oranjewoud.

 

Woningen
18 bungalows & 136 appartementen
Belegger
BouwInvest Healtcare Fund
Opdrachtgever
Service Appartementen Oranjewoud
Architect
De Zwarte Hond

Vitaal oud worden

Dit jaar en volgend jaar wordt de bouw van de 150 woningen, waarvan 18 bungalows en 136 uitgevoerd. Na het realiseren van de nieuwbouw wordt het oude pand gesloopt en wordt de aanleg van het park in gang gezet. Het bestaande paviljoen blijft staan en zal plaats bieden aan een grand café, maaltijdservice, kapsalon,  servicewinkel, fysiotherapeut, bibliotheek, pedicure en schoonheidsspecialist. Ook zullen de bomen die al op het terrein staan, weer gebruikt worden voor de parkachtige omgeving.

“Het is zo geweldig mooi, dat we na al die jaren voorbereiding nu de eerste paal kunnen slaan van het vernieuwde pand. Voor senioren die ook in de volgende fase van hun leven echt vitaal oud kunnen worden in een prachtige omgeving met alle voorzieningen bij de hand. Dat is voor Heerenveen een heel mooi groot project”, aldus Burgemeester van der Zwan.

 
Oranjewoud Wonen, Heerenveen

Samen bouwen

 

Bouwen aan ruimte voor een beter leven, dat is waar wij dagelijks vol passie en energie mee bezig zijn. Niet alleen omdat we het leuk vinden, maar ook met name om dat het ons raakt. “Het raakt ons om van betekenis te kunnen zijn en te bouwen aan ruimte voor een beter leven voor anderen. Samen met Stichting Service Appartementen Oranjewoud, Bouwinvest Healthcare Fund, Fraxus, HJBerg Vastgoed, Hoekstra makelaardij, De Zwarte Hond, Gemeente Heerenveen en vooral samen met de bewoners en de toekomstige bewoners”, vertelt Jeroen van Balen, Commercieel directeur bij Van Wijnen. Tijdens de bouw worden de bewoners veel betrokken en hebben ze vaste plekken waar ze kunnen zien hoe de voortgang van de bouw gaat. Zo kunnen ze zich alvast voorbereiden op hun nieuwe thuis.

“De nieuwbouwplannen leven enorm onder de huidige bewoners. Eén van de bewoonsters kwam deze week naar me toe en vroeg of het doorging. Ze maakte bijna een sprongetje toen ik vertelde dat het nu definitief is. Niet iedereen staat er zo positief in. Het is ook geen pretje om op je 90ste nog eens te verhuizen. We proberen het dan ook zo goed mogelijk te faciliteren. Maar sommigen zijn al aan het pakken.”

Kees Boer – Directeur Service Appartementen Oranjewoud

De bouw vordert gestaag

Ondanks de coronacrisis verloopt de bouw voorspoedig. Inmiddels zijn twee van de vier appartementencomplexen uit de steigers. In totaal komen er 136 appartementen en 18 bungalows. Het bereiken van het hoogste punt konden we door de maatregelen rondom corona tegen te gaan

‘Namens het uitvoerdersteam mag ik met trots zeggen dat het een plaatje wordt. Het hoogste punt hebben we al bereikt, alleen de problemen rondom corona houden het helaas tegen om dit met elkaar te kunnen vieren’, vertelt Ernstjan Logtmeijer, uitvoerder bij Van Wijnen Gorredijk. De nieuwe woongebouwen worden rondom om het huidige pand van Serviceflat Oranjewoud gerealiseerd, dus de bewoners van de serviceflat kunnen de bouw van dichtbij meemaken.

Oranjewoud Wonen, Heerenveen

Bewoonster Thea

De nieuwe woongebouwen worden rondom om het huidige pand van Serviceflat Oranjewoud gerealiseerd, dus de bewoners van de serviceflat kunnen de bouw van dichtbij meemaken. Bewoonster Thea (64): ‘Ik kan de bouw van alle kanten bekijken, helemaal rondom. Ik kan niet lopen en verplaats me met een rollator, dus ik geniet ervan dat ik het vanuit m’n raam kan zien. Dan zit ik op m’n krukje tegen de vensterbank, met m’n knieën tegen de kachel. Ik zie de mannen altijd hard werken en af en toe een praatje maken, dan zwaaien ze wel eens’, vertelt Thea. ‘Ook stuur ik bijna wekelijks een filmpje naar m’n kleinzoon, die vindt het prachtig om te zien. Ik vind het mooi allemaal, ze zijn er voor ons aan het werk.’

‘Namens het uitvoerdersteam mag ik met trots zeggen dat het een plaatje wordt. Het hoogste punt hebben we al bereikt, alleen de problemen rondom corona houden het helaas tegen om dit met elkaar te kunnen vieren’,

Ernstjan Logtmeijer, uitvoerder bij Van Wijnen Gorredijk

Andere projecten

Meer dan bouwen