OurDomain Amsterdam Diemen

Wonen

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Amsterdam

Diemen

Aantal appartementen
774
Aantal zonnepanelen
840
Aantal palen
642 (20m lang)
Opdrachtgever
Greystar, Den Haag en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden
Architect
OZ architecten, Amsterdam

OurDomain Amsterdam Diemen is een uitbreiding op de eerder gerealiseerde Campus Diemen Zuid. Het gaat om 78 studentenwoningen en 696 studio’s en tweekamerappartementen. De uitbreiding bestaat tevens uit commerciële ruimtes, gemeenschappelijke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage.

Voor studenten en young professionals

De uitbreiding van Campus Diemen Zuid is er voor studenten, maar vooral ook voor young professionals. Dit zijn pas afgestudeerden, die aan het begin van hun woon- en zakelijke carrière staan. Zij stromen al dan niet door vanuit een studentenkamer in Campus Diemen Zuid. Van de 774 studentenwoningen en appartementen wordt tenminste 30% gemeubileerd verhuurd. Daarnaast is er veel aandacht voor gemeenschappelijke voorzieningen voor de bewoners. Zo beschikt het complex over een ruime ‘community space’ met een breed scala aan faciliteiten. Denk aan een 24-uur bemenste receptie, social lounge, game room, flexwerkplekken, vergaderruimten, kookstudio, wasserette, cinema, binnentuin en dakterras.

Dronefoto uitbreiding Camous Diemen Zuid

We zijn blij met en trots op de samenwerking met de gemeente, met Greystar en alle andere partners en het hele uitvoeringsteam.

Frank Klomp – Directeur projectontwikkeling Van Wijnen Midden

Ontzorgen van schets tot realisatie

Als gedelegeerd ontwikkelaar en bouwer dragen wij zorg voor het totale proces. Wij ontzorgen de opdrachtgever van schetsontwerp tot en met realisatie. Ook is in de ontwikkeling het beheervraagstuk meegenomen. Zowel het ontwerp als de detailuitwerking voerden we uit in BIM. Modelleren met dit bouwinformatiemodel heeft als voordeel dat je realistische 3D-ontwerpen van gebouwen kunt maken. Eventuele clashes tussen disciplines komen bovendien vroeg aan het licht en kunnen nog voor start bouw verholpen worden. De uitbreiding van de campus is een mooi vervolg op onze eerdere samenwerking met de gemeente Diemen in dit gebied.