Projecten

Partners in Vastgoedbeheer

Landelijke dekking

Van een losse deurklink, een verstopte goot, waterschade tot een scheur in de gevel; wij lossen het op voor een groot deel van de ruim 700 Verenigingen van Eigenaren die in beheer zijn bij de Alliantie VvE Diensten. We verzorgen het dagelijks onderhoud 24/7 van de door de eigenaren doorgegeven reparatieverzoeken.

“Het is ontzettend fijn dat Van Wijnen actief met ons meedenkt en adviseert. We hebben beiden veel geïnvesteerd om een goede samenwerking neer te zetten.”

Laura Le Grand Adviseur bedrijfsvoering de Alliantie VvE Diensten

Topteam
servicedesk, monteur en de Alliantie
Bereikbaarheid
24/7
Aantal storingsopdrachten
4.000 per jaar
Opdrachtgever
de Alliantie VvE Diensten

Spoedoplossingen binnen twee uur

Sarah Klompenmaker, één van de teamleiders van de Alliantie VvE Diensten vertelt: “Onze samenwerking met Van Wijnen begon zo’n zes jaar geleden met de contacten van een oud-manager van de Alliantie VvE Diensten op onze toenmalige vestiging in Deventer. Van Wijnen was in deze regio verantwoordelijk voor al het klein onderhoud en deed het vastgoedbeheer. Dit ging zo goed dat het werd uitgebreid naar al ons andere bezit in het westen van het land. Op dit moment beheren we 32.000 indexen (woningen, bergingen, parkeerplaatsen, bog’s etc.) in de regio’s Amersfoort, Hilversum, Gooi en Vecht en Amsterdam, daarvan zijn er 17.000 woningen. Jaarlijks lost van Wijnen zo’n 4.000 bonnen voor ons op voor ongeveer 70 procent van alle VvE’s die wij beheren. Naast Van Wijnen werken we met nog een andere bouwer om de grote hoeveelheden werk altijd weg te kunnen zetten. Het blijft namelijk van groot belang dat spoedklachten binnen twee uur worden opgelost. Dit is ook mogelijk door de landelijke dekking van Van Wijnen. We zijn zeer kritisch en laten het elkaar ook weten wanneer zaken niet goed lopen of anders ingericht moeten worden. Onze samenwerking is in onze ogen uniek.”

“Van Wijnen pakt voor ons de reparaties op en heeft daarnaast een adviserende en begeleidende rol bij bijvoorbeeld onderhoudstrajecten aan het gebouw en het vastgoedbeheer. Zo zijn we samen het verlengstuk van de VvE.”

Laura Le Grand – Adviseur bedrijfsvoering van de Alliantie VvE Diensten

Verlengstuk VvE Beheer

Wanneer je in Nederland een appartement koopt, word je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Hiermee ben je samen met andere eigenaren verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw en de gezamenlijke ruimtes. Het bestuur is verantwoordelijk voor uitvoering van de verplichtingen van de VvE welke zijn vastgelegd in de Splitsingsakte. Om het bestuur werk uit handen te nemen kan er een beroep worden gedaan op de Alliantie VvE Diensten. Adviseur bedrijfsvoering van de Alliantie VvE Diensten Laura le Grand vertelt: “We beheren voornamelijk ‘gemengde complexen’. Dit zijn complexen met zowel huur- als koopwoningen. Wij zorgen ervoor dat zij een goed georganiseerde VvE hebben, vergaderingen goed begeleid worden, bijdragen worden betaald en dat ze weten waar ze wettelijk toe verplicht zijn. Van Wijnen pakt voor ons de reparaties op en heeft daarnaast een adviserende en begeleidende rol bij bijvoorbeeld onderhoudstrajecten aan het gebouw en het vastgoedbeheer. Zo zijn we samen het verlengstuk van de VvE.”

Meer dan reparaties

De Alliantie VvE Diensten is namens de VvE onze opdrachtgever. Het belang van tevreden klanten is groot. Daarom hebben we bij Van Wijnen ook een adviserende en begeleidende rol. “We moeten altijd goed opletten voor wie de kosten van bepaalde werkzaamheden zijn. Is er bijvoorbeeld een lekkage die gevolgen heeft voor de onderburen, dan wordt het een verzekeringstraject. Wij zijn de hersteller van de verzekeraar waar veel  VvE’s een naturapolis hebben lopen. Wanneer Van Wijnen bij klein onderhoud signaleert dat er meer aan de hand is, kan het zijn dat er grootschalig planmatig onderhoud en vastgoedbeheer volgt. Dit werk wordt dan vanuit een aanbestedingstraject gegund.”

“Onze trainingsdag vorig jaar, waarbij we met z’n allen bij Van Wijnen in Deventer op bezoek gingen, is een goed voorbeeld van hoe dicht we bij elkaar staan. We kregen een nog beter inzicht in elkaars werkwijze, de keuzes voor materialen en een interessante rondleiding. Het is goed voor ons om te zien waar onze meldingen binnenkomen en hoe deze worden opgepakt. Uiteindelijk is het allemaal mensenwerk.”

Sarah Klompenmaker – Teamleider bij de Alliantie VvE Diensten

Optimale samenwerking

“We vinden het belangrijk dat onze mensen en de collega’s van Van Wijnen optimaal samenwerken. Onze trainingsdag vorig jaar, waarbij we met z’n allen bij Van Wijnen in Deventer op bezoek gingen, is een goed voorbeeld van hoe dicht we bij elkaar staan. We kregen een nog beter inzicht in elkaars werkwijze, de keuzes voor materialen en een interessante rondleiding. Het is goed voor ons om te zien waar onze meldingen binnenkomen en hoe deze worden opgepakt. Uiteindelijk is het allemaal mensenwerk”, vertelt Laura.

Sarah vult aan: “Zo’n trainingsdag is heel nuttig om kennis te delen. We werken met een jong team dat continu op zoek is naar procesverbetering. We krijgen veel feedback vanuit onze VvE beheerders, maar ook zeker vanuit Van Wijnen. Hiermee gaan we actief aan de slag om altijd de klant op één te zetten. In het belang van de klant is er ons alles aangelegen om de samenwerking met Van Wijnen voort te zetten. Het is voor klanten namelijk prettig dat ze niet iedere keer een andere partij over de vloer krijgen. De getoonde kwaliteit is vertrouwd; dat is ontzettend waardevol.”

Rob Plant

Adjunct-directeur bij Van Wijnen Deventer

r.plant@vanwijnen.nl 06-22 20 28 55

Andere projecten

Meer dan bouwen