Postjesweg: 221 huurappartementen in Amsterdam Nieuw-West

Wonen

Nieuwbouw

Amsterdam

Opdrachtgever
Maarsen Groep
Architect
Geurst & Schulze Architecten
Omvang
221 huurappartementen

Maarsen Groep en Van Wijnen ontwikkelen vanaf medio 2019 in bouwteam twee nieuwe woongebouwen langs de A10 in Amsterdam Nieuw-West. Het project – aan de rand van het Rembrandtpark, op de hoek van de Postjesweg en de Derkinderenstraat – omvat in totaal 221 huurappartementen en commerciële voorzieningen op de begane grond. Om ruimte te maken voor de nieuwe woongebouwen, is het bestaande kantoorgebouw aan de Postjesweg gesloopt.

Woningen voor alle doelgroepen

Dit transformatieproject is in samenwerking met de gemeente Amsterdam tot stand gekomen. Het ontwerp van de woningen is van de hand van Jeroen Geurst van Geurst & Schulze Architecten. Het project bestaat uit twee torens van respectievelijk 9 en 19 woonlagen. In beide gebouwen komt een mix van twee- en driekamer appartementen met een woonoppervlak tussen de 40 en 60 m². Het woningbouwprogramma van beide torens is – conform het gemeentelijk beleid – ontwikkeld met 40% sociale-, 40% middeldure- en 20% vrije sector huurappartementen. Het programma voorziet daarmee in de toenemende woonbehoefte in Amsterdam en biedt woningen voor alle doelgroepen.

Hoog bouwtempo: één verdieping per week

De woontorens zijn ontwikkeld en uitgewerkt in een geïndustrialiseerde bouwmethodiek. Zowel het casco als de gevels zijn in prefab uitgewerkt. Door deze innovatieve steigerloze werkwijze is het bouwtempo hoog. Elke week realiseren wij één verdieping. De woontorens zijn zo snel wind- en waterdicht, waardoor we ook sneller beginnen met de afbouw. De totale bouwtijd wordt met ruim 40% versneld ten opzichte van een traditionele uitvoering met in het werk gestort beton en metselwerk vanaf een steiger.