Projecten

Transformatie Prinsenpoort Rotterdam

Rotterdam

Aan de historische ‘s-Gravenweg in Rotterdam transformeerden we Prinsenpoort. Het waren twee verouderde kantoorpanden uit de jaren 80. Qua uitstraling paste het niet meer in de omgeving. Nu kun je er fijn wonen. Er zijn 91 nieuwe huurappartementen en een grote tuin om te delen.

“Je past je constant aan aan het bestaande en kijkt goed wat je kunt laten zitten en kunt hergebruiken. Daarin moet je flexibel en creatief zijn.”

Léon Brandwijk Mede-eigenaar

Aantal woningen
91
Energielabel
A
Binnentuin
520 m2
Opdrachtgever
Accresco Vastgoed, Rotterdam
Architect
Rutten van der Weijden, Rotterdam
Woonoplossing
Vrij Wonen

Van kantoren naar prettige woonomgeving

Prinsenpoort stond jarenlang grotendeels leeg en paste niet meer in de bestaande omgeving. De gebouwen zijn omringd door groen en gelegen aan de historische ‘s-Gravenweg, welke een bijna landelijke uitstraling heeft. Er liggen verschillende rijksmonumenten langs de ‘s-Gravenweg. Met het veranderen van de functie van de panden, van werken naar wonen, en het vervangen van de bestaande gevelbekleding krijgt Prinsenpoort een ander uiterlijk passend bij de buurt. “Door diverse aanpassingen creëren we een volledig andere blik”, zegt Léon Brandwijk, mede-eigenaar van Accresco Vastgoed.

Prinsenpoort is wonen met uitzicht over Rotterdam
De woningen liggen op nog geen 10 minuten afstand van het centrum van Rotterdam en in een groene omgeving. De grootte van de appartementen varieert van 47m2 tot 70 m2 en er is een commerciële ruimte. We spelen hiermee in op de behoefte van mensen om dichtbij de stad te wonen. Ruimte is veelal minder belangrijk geworden, omdat tijd steeds vaker buiten wordt besteedt. Dat kan onder andere in een grote gedeelte binnentuin. Vanuit de woningen heb je een prachtig uitzicht over de stad!  De appartementen vallen in de smaak bij een breed publiek, van starters tot senioren.

Soepele samenwerking

Al eerder transformeerden we in samenwerking met Accresco Vastgoed het woongebouw ParkHaven Stad in Rotterdam. “Die ervaring hielp ons enorm”, zegt Martin Roest, bedrijfsleider renovatie en transformatie bij Van Wijnen. “We weten wat we aan elkaar hebben en dat werkt fijn. We communiceren op gelijkwaardig niveau.” Dat kan Léon beamen. “Het vertrouwen naar elkaar toe is heel erg prettig. Daardoor maken we snel beslissingen en zijn we tot een mooi en duurzaam plan gekomen!”

Wil je meer weten over de samenwerking. Klik dan hier om het interview met Léon en Martin te lezen.

Andere projecten

Meer dan bouwen