Renovatie 28 woningen Schothorst-Noord

Opdrachtgever
Portaal
Start bouw
Oktober 2023
Oplevering bouw
Maart 2024
Aantal woningen
28 eensgezinswoningen
Bijzonderheden
Onderdeel van een ketensamenwerking

In nauwe samenwerking met woningcorporatie Portaal renoveerden we 28 eengezinswoningen in de Amersfoortse wijk Schothorst-Noord. Door de renovatie zijn de woningen weer klaar voor de toekomst.

Verbeteren binnenklimaat

In aanloop naar de renovatie organiseerden we voor de bewoners een inloopdag in de modelwoning. Daarbij werd direct al duidelijk dat zij enthousiast waren over het onderhouds- en verbeterplan. Na akkoord van de bewoners kon de renovatie van start. Tijdens het project pakten we tochtproblemen aan door de schuiframen, deuren en kozijnen te vervangen. Waar nodig vernieuwden we de keuken, badkamer en toilet. De gevels en bergingen kregen een opknapbeurt. En door het plaatsen van CO2-gestuurde mechanische ventilatie verbeterden we het binnenklimaat. De werkzaamheden vonden zowel aan de binnen- als buitenkant van de woningen plaats, en voerden we uit in bewoonde staat.

Huizen Schothorst-Noord

Een nieuw leven

“Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven doen we niet alleen door nieuwe woningen te bouwen, maar ook door bestaande woningen te renoveren of te verduurzamen”, licht Martijn Leijdekker, adjunct-directeur bij Van Wijnen Utrecht, toe. “Wat waarde heeft, geven wij een nieuw leven. Zo dragen wij bij aan een fijne, energiezuinige, duurzame en comfortabele woning voor de bewoners.”

Expertise

Projectmanager Gert van den Brink van Portaal: “Door samen te werken met onze vaste partner Van Wijnen hielden we de voortgang erin en maakten we maximaal gebruik van hun expertise. Dat is goed voor onze bewoners, want zij krijgen goed werk geleverd zonder vertraging. En ook voor ons is dit enorm prettig werken. Voor alle betrokkenen dus een win-win. Door deze samenwerking kunnen wij de missie van Portaal, Bijdragen aan goed samenleven, ook echt waarmaken.”

De renovatie in Schothorst-Noord past in een serie van projecten waarmee Portaal samen met Van Wijnen wijken verder wil verduurzamen. Door de krachten te bundelen, dragen Van Wijnen en Portaal bij aan meer toekomstbestendige en betaalbare woningen.