Projecten

Renovatie en verbouwing Albert Schweitzer ziekenhuis

Dordrecht

Samen met technisch dienstverlener Kuijpers en de elektrotechnische tak van Croonwolter&dros verbouwen en vernieuwen we sinds 2011 verschillende afdelingen en poliklinieken in het Albert Schweitzer ziekenhuis. We hebben onder andere de Geriatrie, Breastclinic en het geboortecentrum Rhena verbouwd. In oktober 2016 sloten we een unieke prestatieovereenkomst. Als WKC zijn we samen met Kuijpers en Croonwolter&dros de komende jaren de exclusieve partners voor alle nieuwbouw, verbouw en renovatie in het ziekenhuis.

“Dat we met elkaar dit bijzondere verbond aangaan, betekent dat we het volste vertrouwen hebben in elkaars kwaliteit en expertise.”

Max Heijboer Hoofd Bouwprojecten van het Albert Schweitzer ziekenhuis

Samenwerking sinds
2011
Unieke prestatieovereenkomst
sinds 2016
Oppervlakte
39.000 m2
Opdrachtgever
Albert Schweitzer ziekenhuis, Dordrecht

Oplossingsgerichte samenwerking

Met het consortium WKC bouwen we voort op een jarenlange samenwerking met Kuipers en Croonwolter&dros in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Als exclusieve partners worden we vroeg betrokken bij de verschillende projecten, maken we samen LEAN-planningen en spelen we snel en goed in op elkaar en de wensen van het ziekenhuis, zonder de gang van zaken in het ziekenhuis te verstoren. Gert Verspuij, integraal vof manager van WKC: “We pakken projecten op een vernieuwende manier op, we benaderen ze als prestaties. Het Albert Schweitzer ziekenhuis benoemt een probleem en geeft ons een budget mee. Op basis van deze input gaat het team op zoek naar de beste oplossing. Het gaat verder dan gewoon leveren, het gaat om het op de beste manier invullen van wensen.” Door onze prestaties frequent te meten, verbeteren we onze samenwerking en het bouwproces continu.

“Het verlenen van kwalitatief hoogwaardige zorg gaat gewoon door, ook al verbouwen we de ‘winkel’.”

Jasper Meijer – manager Huisvesting en Techniek van het Albert Schweitzer ziekenhuis

Het ziekenhuis verbouwen met Dordtse elementen

Stap voor stap verandert het klinische, witte gebouw in een toegankelijke zorgomgeving met een huiselijke sfeer, passend bij het naastgelegen nieuwbouwdeel. Bijzonder zijn de typisch Dordtse elementen die in het ziekenhuis zijn ingebracht. Dordtse thema’s, kleuren, gebouwen, verhalen en iconen zijn terug te zien in beelden, teksten en de inrichting van verschillende afdelingen. Afdeling Radiologie bevindt zich bijvoorbeeld in het Huis van Gijn, genoemd naar het gelijknamige museum in Dordrecht. De verbouwing van het Albert Schweitzer ziekenhuis resulteert in een huiselijke sfeer, een speels karakter en een prettige omgeving om in te werken en verblijven.

Elke dag beter

Onder het motto ‘elke dag beter’ wil het Albert Schweitzer ziekenhuis een aantrekkelijk en vertrouwd adres blijven voor patiënten. Onze integrale aanpak is dan ook gericht op het verbeteren van het prestatieniveau en het verlengen we de levensduur van het gebouw. Zo dragen we bij aan een modern, hoogwaardig ziekenhuis dat voldoet aan de eisen van vandaag én morgen. Met de verbouwing van het Albert Schweitzer ziekenhuis creëren we een plek waar patiënten, bezoekers en werknemers zich thuis voelen.

“De prestatieovereenkomst is een bekroning op de vernieuwde samenwerking van de afgelopen 1,5 jaar.”

Gert Verspuij – integraal vof manager WKC

Andere projecten

Meer dan bouwen