Renovatie Franciscanerhof Lichtenvoorde

Wonen

Renoveren

Verduurzamen

Lichtenvoorde

Aantal appartementen
29
Opdrachtgever
ProWonen
Start
Januari 2024
Oplevering
Mei 2024

Renoveren en verduurzamen in Lichtenvoorde 

In januari 2024 is Van Wijnen gestart met de renovatie en verduurzaming van 29 appartementen aan het Franciscanerhof in Lichtenvoorde voor ProWonen. Van binnen maken we de woningen energiezuiniger, veiliger en comfortabeler voor de bewoners. En van buiten frissen we het gebouw flink op en maken we de gevels en daken groener. Zo wordt het niet alleen prettig wonen voor de huurders, maar ziet het er ook nog eens fraai uit voor de buren.  

De renovatie en verduurzaming aan het Franciscanerhof een paar grote uitdagingen. Zo gaat het hier over gestapelde bouw en bestaan de 29 appartementen uit vijf verschillende woningtypen, dat vraagt om steeds een andere aanpak. Daarnaast worden de appartementen door oudere mensen bewoond en is er extra aandacht voor veiligheid. Vanuit onze Van Wijnen vestiging in Brummen renoveren en verduurzamen we het gebouw.  

De belangrijkste aanpassingen:  

Opknappen buitenkant 

Het appartementengebouw aan het Franciscanerhof staat op een plek waar met name de stenen het straatbeeld bepalen. Daarnaast was de entree van het gebouw onvoldoende herkenbaar. Met het flink opknappen van de buitenkant brengen we daar verandering in. We vernieuwen de entree en maken deze meer zichtbaar. Ook wordt er groen toegepast op de bergingsdaken en op de gevels bij de trappenhuizen. Dit zorgt voor een mooie groene uitstraling en verkoeling en het helpt tegen hittestress.  

Comfortabel, veilig en energiezuinig 

De renovatie en verduurzaming van het Franciscanerhof in Lichtenvoorde verloopt vlot. De doorlooptijd per appartement is tien dagen. De werkzaamheden in de woningen zijn inmiddels klaar en nu zijn we buiten bezig. In mei zijn we helemaal klaar met verduurzamen en renoveren. In september zetten we met het plaatsen van de groene gevels zetten we de puntjes op de i. De bewoners profiteren van een fris, vernieuwd en energiezuinig appartement met label A of A+. Deze plek waar de bewoners al langere tijd wonen is comfortabeler en veiliger geworden. Daarnaast kunnen ze trots zijn op de vernieuwde uitstraling.  

Franciscanerhof_Lichtenvoorde
Lichtenvoorde_franciscanehof


 

Edwin_Fiets_Uitvoerder_Van_Wijnen

Het buurtverhaal van Edwin

’s Ochtends stapt uitvoerder Edwin op de fiets naar zijn werk. Onderweg steekt hij zijn hand op naar een bekende. Al zijn hele leven woont hij in Lichtenvoorde en hij kent er bijna iedereen. Na vijf minuten fietsen, loopt hij de bouwplaats op en kan zijn dag als uitvoerder van het renovatieproject aan het Franciscanerhof beginnen.  

‘Onze vakliefhebbers komen uit de buurt en weten wat er speelt. We zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben een gezamenlijk doel: een fijne woonplek creëren voor de mensen die er leven’.  
 
Meer weten over onze aanpak? Joost Giesen, bedrijfsleider renovatie en transformatie, vertelt je er graag meer over.

Ontdek vergelijkbare renovatieprojecten

Renovatie appartementen Berkelpark in Zutphen 

Meer wooncomfort, lagere energielasten én een nog prettigere leefomgeving. Dat wilde Woonbedrijf ieder1 realiseren voor de bewoners van de Van…

Lees verder

Verduurzamen 134 appartementen Deventer

134 appartementen verduurzamen: iedere woning is anders In opdracht van Woonbedrijf ieder1 verduurzamen we in hartje Deventer 134 appartementen. Dat…

Lees verder

Renovatie en nieuwbouw Schöneveld Doetinchem

Grote renovatie met nieuwbouwoplossing voor wijk Schöneveld In de wijk Schöneveld in Doetinchem renoveerden we voor Sité Woondiensten 260 woningen…

Lees verder