Renovatie school aan de Alexanderstraat in Arnhem voor Rijn IJssel

Leren

Onderwijs

Renoveren

Transformeren

Arnhem

Gelderland

Opdrachtgever
Rijn IJssel
Architect
DP6 architectuurstudio
Installaties
ITN Installatietechniek Ede
Opgeleverd
Juni 2023

Van verouderd schoolpand naar een frisse school voor het vavo

Aan de westkant van Arnhem, aan de Alexanderstraat, is het klassieke schoolgebouw van het Rijn IJssel college. Van Wijnen heeft het karakteristieke schoolpand gerenoveerd naar een frisse school voor het volwassenonderwijs (vavo). Daardoor kunnen leerlingen en docenten van het Rijn IJssel leren en werken in een gezonde en inspirerende omgeving.

Het oorspronkelijke schoolgebouw aan de Alexanderstraat stond vroeger bekend als de Lombokschool en is in 1913 gebouwd. Het pand, met een rijke geschiedenis en veel karakteristieke kenmerken, was toe aan een flinke opknapbeurt. De vraag van het Rijn IJssel, regionaal opleidingencentrum (ROC) in Gelderland, was om het huidige pand te verduurzamen. Maar ook aan te laten sluiten op de wensen van de huidige generatie studenten van het vavo-onderwijs.

Renovatie school in Arnhem voor Rijn IJssel

DP6 architectuurstudio heeft een ontwerp gemaakt voor het bestaande schoolpand. Hier worden de de gangen en gesloten praktijkruimtes getransformeerd naar een open en rustige leeromgeving. Van Wijnen Deventer heeft als bouwkundige aannemer het plan in werkelijkheid gebracht. Ons werk omvatte:

Het resultaat van de renovatie is een gezonde en toekomstbestendige leeromgeving die weer helemaal bij deze tijd past.

renovatie-rijn-ijssel-alexanderstraat-aula-arnhem
renovatie-rijn-ijssel-alexanderstraat-arnhem
renovatie-frisse-school

Frisse school

De renovatie van de school aan de Alexanderstraat in Arnhem is een schoolvoorbeeld van een ‘frisse school’. Dit is een concept dat zich richt op het creëren van gezonde, comfortabele, en energie-efficiënte leeromgevingen voor studenten en docenten. Het betekent dat we ons niet alleen richten op het moderniseren van het gebouw. Maar ook op het waarborgen van de kwaliteit van de binnenlucht en de thermische en visuele omgeving. Doordat we vaker schoolgebouwen renoveren naar een frisse school kunnen we de onderwijsomgeving aanzienlijk verbeteren en een blijvende positieve impact hebben op de gezondheid en prestaties van de leerlingen en docenten. De renovatie van het Eligant Lyceum in Zutphen is een ander voorbeeld van ons succes in het omvormen van bestaande gebouwen tot moderne, comfortabele en duurzame leeromgevingen. Met elk van deze projecten dragen we bij aan het creëren van frisse scholen die voldoen aan de hedendaagse onderwijsstandaarden, maar ook aan de groei en ontwikkeling van de volgende generatie.

Meer weten over onze aanpak voor het renoveren van frisse scholen?

Neem vrijblijvend contact op met Niels Westerhof, senior werkvoorbereider renovatie & transformatie bij Van Wijnen