Renovatie van 76 woningen in Meerssen

Wonen

Renoveren

Limburg

Meerssen

Opdrachtgever
Woningcorporatie Wonen Meerssen
Type werkzaamheden
Renoveren en verduurzamen
Bouwperiode
Juli 2022 - mei 2023
Omvang
76 woningen

Na de renovatie van in totaal 71 woningen in Geulle, Ulestraten en Bunde voor woningcorporatie Wonen Meerssen (fase 1a en 1b), startte Van Wijnen in juli 2022 met fase 2 in Meerssen. In fase 2 renoveren en verduurzamen we 76 woningen voor Wonen Meerssen, inclusief het renoveren van badkamer, keuken en toilet. Omdat de renovatie plaatsvond in bewoonde staat, hebben we extra aandacht besteed aan bewonersbegeleiding. Op die manier weten bewoners precies waar ze aan toe zijn en wordt de overlast tot een minimum beperkt.

Renovatiewerkzaamheden

De 76 woningen waren toe aan onderhoud een zowel ex- als interieur. Aan de buitenkant van de woningen hebben we het gevelmetselwerk een opfrisbeurt gegeven. We hebben muurdempers verwijderd, de voegen vernieuwd, de gevel gestraald en geïmpregneerd. Bovendien zijn ook de dakpannen vernieuwd en zijn er nieuwe hemelwaterafvoeren geplaatst. Om lekkages te voorkomen, zijn de schoorstenen gerenoveerd. We hebben ook molgoten aangebracht in de tuin om ervoor te zorgen dat hemelwater netjes wordt afgevoerd. Bij sommige woningen hebben we een vlizotrap gemaakt om ervoor te zorgen dat de vliering op een veilige manier toegankelijk is. Tenslotte hebben we ook de badkamer, keuken en toilet gerenoveerd.

Verduurzaming woningen

Naast de renovatiewerkzaamheden, is er ook aandacht besteed aan het verduurzamen van de woningen. Allereerst werden de woningen geïsoleerd: zowel de spouwmuren als de hellende en platte daken zijn na-geïsoleerd om ervoor te zorgen dat niet onnodig energie wordt verspild. De gevelkozijnen zijn ook vervangen door kunststof kozijnen met HR++-glas met ventilatieroosters. De woningen zijn verder ook uitgerust met een CO2-gestuurd ventilatiesysteem om de luchtkwaliteit in huis hoog te houden. Bovendien zijn de woningen uitgerust met een HR107 hoogrendementsketel en negen zonnepanelen. Op die manier wordt efficiënt omgegaan met energie en besparen bewoners flink op de kosten voor stroom en gas.

Bewonersbegeleiding

De renovatie en verduurzaming voor Wonen Meerssen vindt plaats in bewoonde toestand. Om ervoor te zorgen dat de bewoners en omgeving zo min mogelijk overlast ervaart door de werkzaamheden, besteden we veel aandacht aan bewonersbegeleiding- en communicatie. We deelden o.a. scheurkalenders uit aan de bewoners, zodat ze precies konden zien wanneer we welke werkzaamheden uitvoeren in en rondom het huis. Ook hebben we een opruimdag georganiseerd, waarbij de wijkbewoners oude spullen in een container konden deponeren. Op die manier konden zij hun huis opruimen en gereed maken voor de renovatie. Omdat de badkamer en het toilet werd gerenoveerd, hebben we een douche-unit beschikbaar gesteld zodat de bewoners gebruik konden blijven maken van sanitaire voorzieningen tijdens de renovatie.

Wonen Meerssen 4