Projecten

Renovatie zorgcentrum zonder zorgen

Amsterdam

In Amsterdam heeft het consortia Care&Co, bestaande uit Van Wijnen, Buro SBH, DGMR, Kuijpers en Bureau Ouderenzorg, het voormalig verzorgingscentrum Eben Haëzer gerenoveerd. Een compleet nieuwe inrichting, andere functionaliteiten en meer buitenruimte voor cliënten. Zo is er de focus op de zorg voor ouderen en niet meer op het gebouw zelf. Tom  de Groot (projectmanager vastgoed Cordaan) en Ingo Bouwman (vestigingsdirecteur Van Wijnen) blikken terug op de samenwerking.

“Door de renovatie van het zorgcentrum hebben onze bewoners rust en deint het gebouw tegelijkertijd mee met de zorgbehoeften in de komende jaren. Het pand is dus zeer flexibel in de opzet.”

Tom de Groot Projectmanager vastgoed Cordaan

Aantal studio's
123
Ketensamenwerking
Care&Co
Oppervlakte
10.000 m2
Opdrachtgever
Cordaan, Amsterdam
Architect
Buro SBH, Arnhem i.s.m. Caro van Dijk Architectuur

Verduurzaming zorgvastgoed

Deze combinatie van woon- en zorgfuncties en de centrale plek in de wijk zijn bijzonder te noemen. Dat geldt eveneens voor het samenwerkingsverband van waaruit het project aangevlogen is. Tom de Groot, projectmanager Vastgoed bij Cordaan: “Cordaan wilde vanuit een ketensamenwerking partijen zoeken om met elkaar in een bouwteam te werken en zo meerwaarde te creëren.” Dit resulteerde voor dit gerenoveerde zorgcentrum in een samenwerking met consortium Care&Co, bestaande uit Van Wijnen, Buro SBH, ingenieursbureau DGMR, Kuijpers Installaties en Bureau Ouderenzorg.

“Het proces gaat over vertrouwen en het met elkaar willen doen. ‘Vertrouwen komt te voet en gaat te paard’. In dat vertrouwen investeren we. We leren elkaar kennen, weten wat het DNA van elke partij is. Opdat iedereen doet, waar hij echt goed in is. En dat werkt zien we nu al terug bij de eerste projecten. Je voelt de positieve energie, zowel bij de consortia als bij Cordaan”, legt Tom de Groot uit.

“Je voelde tijdens de renovatie van het zorgcentrum de positieve energie, zowel bij de consortia als bij Cordaan.”

Tom de Groot – projectmanager vastgoed Cordaan

Multifunctioneel gebouw

“In dit multifunctionele gebouw kan nu bijna de hele zorgketen bediend worden. Het pand biedt plek aan 123 cliënten. Er wordt kortdurend eerstelijns verblijf geboden en er zijn een geriatrisch revalidatiecentrum, een coma- en beademingsafdeling voor tien cliënten, meerdere groepswoningen voor psychogeriatrie en somatiek en een uitvalsbasis voor ambulante zorg ingericht. Bovendien is er een wijkkliniek met 24 plaatsen voor acute ouderenzorg gehuisvest, de eerste in Nederland”, aldus Tom de Groot.

Wijkfunctie

Eben Haëzer is in eerste instantie bestemd voor ouderen in de wijk, zodat zij in hun eigen leefomgeving kunnen blijven wonen. Daarnaast heeft het centrum nog andere wijkgerichte functies. Vestigingsdirecteur Van Wijnen Arnhem Ingo Bouman: “In de plint bevinden zich een restaurant, twee dagbestedingsruimten, fysiotherapie, ergotherapie, en de uitvalsbasis voor de ambulante zorg in de wijk. Verder zijn hier de artsen- en tandartsenzorg voor de bewoners en de kantoortuin voor de medewerkers gehuisvest. Door de nieuwe, transparante voorzijde oogt het pand uitnodigend voor externen die gebruik willen maken van de diensten van het centrum. Het is de bedoeling dat dit gerenoveerde zorgcentrum als onderdeel van de wijk een ontmoetingsplaats voor iedereen wordt.”

 

Care&Co

 

Integraal transformeren en verduurzamen van zorgvastgoed

Wij zijn DGMR, Buro SBH, Kuijpers, Bureau Ouderenzorg en Van Wijnen. Wij hebben, ieder op ons eigen vlak, jarenlange ervaring in het realiseren van prettige en gezonde omgevingen om te werken, leren en leven, met name in de zorghuisvesting. We werken samen en integraal, in co-creatie met u, om uw ambities te realiseren. De zorg voor ouderen moet altijd centraal staan, de zorgen voor het gebouw nemen wij weg. Als Care&Co zijn wij meer dan de som der individuele diensten.

Ons doel is dat zorgvastgoed duurzaam gaat bijdragen aan het primaire proces, de mogelijkheden biedt om kernactiviteiten zo efficiënt en effectief mogelijk te ondersteunen, een prettige omgeving creëert voor cliënten en medewerkers en ‘last but not least’ bijdraagt aan het exploitatieresultaat.

Care&Co brengt u:

  • Besparing op energielasten zonder investering
  • Toekomstwaarde door integraal maatwerk
  • Grip door co-creatie
  • Zekerheid en garanties vooraf
  • Snelheid en kwaliteit

Andere projecten

Meer dan bouwen