Transformatie Stek 13

Wonen

Transformeren

Dordrecht

Zuid-Holland

Aantal woningen
29
Aantal verdiepingen
4
Pand stamt uit
1915
Opdrachtgever
Twenty-four Real Estate

Stek13 is de transformatie van een prachtig tradioneel oud pand. Het oude gedeelte uit 1915 is hierbij gerenoveerd en ook wordt er een gedeelte nieuw gebouwd. Het voormalig gemeentearchief wordt omgebouwd tot appartementen. Dit worden alleen geen normale appartementen, het zijn namelijk levensloopbestendige woningen. Hierdoor kunnen ouderen hier zonder zorgen gaan wonen en er ook blijven. De oplevering staat gepland in 2019.

Transformatie speelt in op groeiende groep ouderen

Het complex bestaat uit 29 huur-en koopwoningen midden in de historische binnenstad van Dordrecht. Met stadse voorzieningen om de hoek, maar in alle dorpse rust. Het oude gedeelte van het gebouw is volledig gerestaureerd en het gedeelte uit 1965 is gestript en opnieuw opgebouwd. Tussen deze twee delen bevindt zich een ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Wij hebben ervoor gezorgd dat de bewoners in een fijne en veilige leefomgeving wonen!

Nu en later mooi wonen zonder zorgen

De 29 huurappartementen aan het Stek 13 zijn uitgerust met eHealth. Via dit systeem kunnen patiënten en artsen elektronisch met elkaar communiceren. Met oog op de toekomst is dit is ideaal voor mensen die nu alvast willen kiezen voor een appartement waar ze in kunnen blijven wonen, ook als ze ouder worden en ondersteuning nodig hebben.

Stek 13
binneplaats
Op de vernieuwde binnenplaats kunnen bewoners samen komen om te recreëren.

“Gemeentearchief wordt fijne woonstek”

Recent is er een artikel over dit project geschreven. In dit artikel worden werkvoorbereider Rob van Dijke en projectleider John Sprangers van Van Wijnen samen geinterviewd. Zij vinden het project, behalve complex, vooral mooi en uitdagend. Om het artikel te lezen, klik je hier.