Stijlvolle nieuwbouw appartementen in Balk

Wonen

Nieuwbouw

Balk

Opdrachtgever
Junco b.v.
Architect
Adema architecten
Aantal woningen
23

Van Wijnen Zwolle bouwt voor Junco 23 elegante appartementen op de kruising van de Dubbelstraat en Jachthavendijk. Het project heeft de naam ‘De Smidderij’ gekregen.

De naam ‘De Smidderij’ verwijst naar de oude smederij die tientallen jaren op de locatie was gevestigd. De smederij heeft later plaatsgemaakt voor een garagebedrijf. Het garagebedrijf wordt nu gesloopt en het fraaie appartementencomplex komt ervoor in de plaats.

Historisch bewustzijn

De architect, Silvester Adema van Adema architecten uit Dokkum heeft bij het ontwerp nadrukkelijk rekening gehouden met de inpassing in de omgeving, door de detaillering van het historisch bewustzijn te combineren met nieuw elan.

Variatie aan woningen

In het appartementencomplex komen meerdere typen appartementen die allemaal goed geïsoleerd en energiezuinig zijn en ook een eigen parkeerplaats en fietsenberging hebben. Door de variatie van verschillende woonoppervlakten biedt het project volgens projectontwikkelaar Junco uit Zwolle ‘voor ieder wat wils. Door de ligging nabij het historische centrum en met de supermarkt om de hoek is het zeer aantrekkelijk gesitueerd.’

Materialen

De buitengevels worden uitgevoerd in baksteen metselwerk in verschillende kleuren. De platte en hellende daken worden uitgevoerd in geïsoleerde dakplaten.

De appartementen hebben een hoge isolatiewaarde door het isoleren van gevels, begane grond vloeren en daken. Tevens wordt isolerende beglazing toegepast.

De appartementen worden behangklaar opgeleverd. Kopers kunnen ook kiezen voor een complete wand- en vloerafwerking in de
showroom van Van Wijnen in Lelystad.