Stijlvolle nieuwbouw appartementen in Balk

Wonen

Nieuwbouw

Balk

Opdrachtgever
Junco b.v.
Architect
Adema architecten
Aantal woningen
23

Van Wijnen in Zwolle realiseerde voor Junco 23 elegante nieuwbouw appartementen op de kruising van de Dubbelstraat en Jachthavendijk in Balk. Het project heeft de naam ‘De Smidderij’ gekregen.

De naam ‘De Smidderij’ verwijst naar de oude smederij die tientallen jaren op de locatie was gevestigd. De smederij heeft later plaatsgemaakt voor een garagebedrijf. Het garagebedrijf is gesloopt en het fraaie appartementencomplex komt ervoor in de plaats.

Historisch bewustzijn

De architect, Silvester Adema van Adema architecten uit Dokkum heeft bij het ontwerp nadrukkelijk rekening gehouden met de inpassing in de omgeving, door de detaillering van het historisch bewustzijn te combineren met nieuw elan.

Variatie aan woningen

Het appartementencomplex heeft meerdere typen appartementen die allemaal goed geïsoleerd en energiezuinig zijn en ook een eigen parkeerplaats en fietsenberging hebben. Door de variatie van verschillende woonoppervlakten biedt het project volgens projectontwikkelaar Junco uit Zwolle ‘voor ieder wat wils’. Door de ligging nabij het historische centrum en met de supermarkt om de hoek is het zeer aantrekkelijk gesitueerd.

Materialen

De buitengevels zijn uitgevoerd in baksteen metselwerk in verschillende kleuren. De platte en hellende daken zijn uitgevoerd in geïsoleerde dakplaten.

De appartementen hebben een hoge isolatiewaarde door het isoleren van gevels, begane grond vloeren en daken. Tevens is isolerende beglazing toegepast.

De appartementen zijn behangklaar opgeleverd. Kopers konden ook kiezen voor een complete wand- en vloerafwerking in de
showroom van Van Wijnen in Lelystad.