Projecten

Thuis in het Postillion Hotel Amsterdam

Amsterdam

De Kauwgomballenfabriek (KBF) is een begrip in Amsterdam. Het voormalige industriële complex, gelegen in Amsterdam Overamstel, is sinds 2007 een werkplek voor hoofdzakelijk creatieve ondernemers. Op het terrein van de Kauwgomballenfabriek realiseerden we al eerder het Postillion Convention Centre; een congresgebouw met meerdere congreszalen. Nu is daar ook Postillion Hotel Amsterdam bij gekomen.

“Een hotel geeft in de avonden en weekenden beweging en activiteit. Zo wordt het KBF-terrein een levendige plek om te verblijven.”

 

Sfeer
Huiselijk
Certificaat
Green Key
Kamers
256
Opdrachtgever
Postillion Hotels
Architect
Concrete

Verwijzing naar het KBF-terrein

Naar het bijzondere ontwerp van architect Concrete ontwikkelden en realiseerden we, in samenwerking met Lingotto, het achtste Postillion Hotel van Nederland. Het hotel is centraal gelegen, op fietsafstand van het Amsterdamse centrum. Ook de RAI en Schiphol zijn gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het hotel heeft 250 kamers verdeeld over 19 verdiepingen. Naast de kamers is er een restaurant, fitness, bar, parkeergarage en een grote fietsenstalling.

De buitenzijde van het hotel is bekleed met aluminium schakels, die met elkaar verbonden zijn als een horlogebandje. Het hotel heeft een industrieel uiterlijk, welke kenmerkend is voor de uitstraling van het omliggende terrein.

Een echte congreslocatie

Het Postillion Hotel staat in verbinding met het tegenoverliggende Convention Centre. De architectuur is daar ook op aangepast. Verhoogde trappen en veel glas zorgen voor een natuurlijke overgang. In het Convention Centre zijn meerdere congreszalen te vinden, die flexibel ingericht kunnen worden. “In het Convention Centre alleen al kunnen ruim 1500 gasten ontvangen worden”, vertelt René Hoegee, uitvoerder bij Van Wijnen.

“In het Postillion Hotel zijn nog meer congresfaciliteiten gerealiseerd. Dat maakt het ook zo bijzonder. Het is niet zo maar een hotel, maar een echte congreslocatie.” Met het concept ‘Meet Work Stay’ richt Postillion zich op professionals voor wie vergaderen, werken en verblijven centraal staan. Een concept dat aansluit bij de dynamiek van de Kauwgomballenfabriek. Deze locatie biedt ruimte aan circa 70 verschillende creatieve bedrijven.


“De plek moet volgens ons op zichzelf prettig zijn om te verblijven. Beschermd, veilig en comfortabel binnen een bedrijventerrein.”

Frank van Beek
Mede-eigenaar van Lingotto Investment

Nieuwbouw Postillion Hotel Amsterdam was logistieke uitdaging

“Logistiek gezien was de realisatie van het Postillion Hotel een prettige uitdaging”, vertelt Egbert Verweij – adjunct-directeur bij Van Wijnen. “De bouwplaats bood weinig ruimte en er is daarom voor ieder transport een individueel plan gemaakt. Bouwmaterialen werden direct verwerkt. Dit gebeurde bijvoorbeeld door middel van een kraan die in het midden van het project was geplaatst. Dat was handig , want de laatste materialen moesten 65 meter de hoogte in. Omliggende bedrijven mochten zo min mogelijk last ervaren van onze werkzaamheden.”

Het Postillion Hotel is opgeleverd. Lees in dit artikel meer over de historie van het gebied en de realisatie.

Andere projecten

Meer dan bouwen