Transformatie kantoorpand aan ’t Goylaan te Utrecht

Opdrachtgever
Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Start bouw
April 2019
Oplevering bouw
Juli 2020
Aantal woningen
39 appartementen

In een voormalig kantoorpand uit 1994 aan ’t Goylaan 125 in Utrecht heeft Van Wijnen maar liefst 39 huurappartementen gerealiseerd. De transformatie vond plaats binnen de bestaande contouren van het gebouw. De gevels zijn voorzien van nieuwe kozijnen, waarbij de oorspronkelijke raampartijen behouden zijn gebleven en er balkons zijn toegevoegd.

Het voormalige kantoorpand is omgetoverd tot een appartementencomplex met 39 middel-dure tot dure huurwoningen. De 2- en 3 kamer appartementen variëren van 82 tot 92 vierkante meter en beschikken ieder over een royale badkamer met luxe sanitair en keuken. Daarnaast heeft ieder appartement een balkon en een inpandige berging van minimaal 5 vierkante meter. Op het terrein is een gemeenschappelijke overdekte fietsenstalling aanwezig, waar elk appartement twee fietsen kan plaatsen. Verder heeft elk appartement een eigen parkeerplaats op het buitenterrein.

Artistieke impressie t Goylaan

Het gebied rondom de ’t Goylaan is volop in ontwikkeling, met diverse voormalige kantoorgebouwen die zijn omgevormd tot woonruimtes. In het gedeelte waar dit project plaatsvond, werd ook een renovatie en verduurzaming van Portaal uitgevoerd. Hierdoor is het hele gebied naar een hoger niveau is getild. Dankzij de gunstige ligging ten opzichte van de stad Utrecht is het voormalige kantoorpand nu een gewilde woonplek geworden.