Projecten

Transformatie kantoorpand Prins Hendrikkade Rotterdam 

Rotterdam

In opdracht van Looije properties transformeert Van Wijnen een oud kantoorpand op de Prins Hendrikkade in Rotterdam tot een eigentijds woongebouw. Het kantoorpand stond al ruime tijd leeg en is door eigenaar Looije properties herontwikkeld tot woningen. Er komen 102 appartementen in het wooncomplex. De appartementen variëren in grootte, en zijn ontwikkeld met oog op verschillende doelgroepen. Van short stay tot (middel) dure huurappartementen. De bestaande optopping wordt verwijderd en hier komen 2 lagen voor terug. De verwachtte oplevering vindt plaats rond de bouwvak van 2023. 

Aantal appartementen
102
Opdrachtgever
Looije properties
Architect
Rutten Van der Weijden
Woonoplossing
Vrij Wonen

Bouwen op een unieke locatie 

De Prins Hendrikkade ligt op het Noordereiland in Rotterdam. Het Noordereiland is een eiland in de Nieuwe Maas in Rotterdam, verbonden door de Willemsbrug en Koninginnebrug. Het is een historisch stukje Rotterdam. Bij de Duitse bombardementen in mei 1940 bleef het Noordereiland namelijk veel beter bewaard dan andere delen van de stad.  

Een gebouw met een rijke historie 

Rob van Dijke (projectleider bij Van Wijnen): “Het pand dateert uit 1880. Van origine diende het als fabriek en deels als pakhuis. Het gebouw is niet als monument beschermd, maar heeft een zekere mate van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het beschermd stadsgezicht van het Noordereiland. Ons doel is om de historische kwaliteiten van het gebouw te behouden, maar ook de kansen te benutten om het pand passend bij het nieuwe woonprogramma om te vormen en klaar te maken voor de toekomst.” 

Meer weten over transformatieprojecten in deze regio?

Neem vrijblijvend contact op:

Anthonie van Egmond

Commercieel Manager

a.van.egmond@vanWijnen.nl 06-26 48 84 55

Andere projecten

Meer dan bouwen