Renovatie Dempseyflat Sittard

Wonen

Renoveren

Limburg

Sittard

Bijzonder
Transformatie en renovatie in één
Aantal woningen
Van 95 naar 82 appartementen
Oplevering
September 2020
Opdrachtgever
Wonen Limburg

Een bijzondere renovatie van een flat in Sittard van 95 appartementen naar 82 appartementen. Er zijn 37 kleine studio’s van de Dempseyflat worden omgebouwd naar 22 ruimere driekamerappartementen. De overige appartementen in de flat zijn gasloos gemaakt.

De Dempseyflat in de wijk Limbrichterveld is gebouwd in 1973. In 2004 is deze grootschalig gerenoveerd voor de doelgroep senioren. Met name de uitstraling van het gebouw is destijds flink verbeterd.

Heden ten dage voldoen de grotere appartementen met één of twee slaapkamers in de flat prima aan de eisen van deze tijd. Dat was niet het geval voor de éénkamerappartementen. Met een gebruiksoppervlak van 43 m2 en het ontbreken van een slaapkamer sloten de woningen niet meer aan bij de woonwensen van deze tijd. Dit had tot gevolg dat de doorstroom in deze appartementen heel hoog was, met gevolgen voor de leefbaarheid van het complex.

Renovatie

Om invulling te geven aan de woonbehoefte besloot Wonen Limburg om 37 kleinere appartementen om te bouwen naar 22 ruime driekamerappartementen in drie varianten. Na de ingreep paste het complex weer aan bij de huidige en de toekomstige woonbehoeften. Voor een optimaal woningaanbod van het gebouw zijn enkele appartementen met één slaapkamer behouden.

Wat we nog meer gedaan hebben

In het complex zijn aanvullend 50 bestaande appartementen gasloos gemaakt. Deze werkzaamheden bestaan uit:

De overige werkzaamheden in de bestaande studio’s bestaan uit: