Transformatie voormalig kantoorpand Glashaven Rotterdam

Wonen

Transformeren

Rotterdam

Zuid-Holland

Aantal studio's
87
Opdrachtgever
Accresco Vastgoed
Architect
Mei architects

Aan de Glashaven in Rotterdam transformeren we een voormalig kantoorpand naar 87 studio’s voor studenten. Om dit aantal te realiseren bouwen we 3 woonlagen boven op het bestaande pand. De studio’s hebben een oppervlakte van 25 en 34m2. Het gevelontwerp van de nieuwe toevoeging is verbonden met de bestaande naoorlogse architectuur in het gebied. Zo past het vernieuwde pand straks goed in het bestaande straatbeeld. 

Een nieuwe bestemming 

Het voormalig kantoorstond al een aantal jaren leeg. Maurice van ’t Hoff, uitvoerder bij Van Wijnen: “Het is mooi om een leegstaand kantoorpand een nieuwe bestemming te geven. Zeker met oog op het tekort aan studentenhuisvesting in de stad. De studenten wonen straks op een fijne plek, midden in het centrum van Rotterdam.” 

Logistiek in het centrum van Rotterdam 

De Glashaven is een gedempte haven in het centrum van Rotterdam en ligt tussen de Boompjeskade en Blaak. Het is een drukke straat. Diverse nieuwe woontorens verrijzen in dit gebied, waardoor er veel bouwverkeer rondrijdt. Een uitdagende locatie als het gaat om bouwlogistiek. Alle wagens kunnen de bouwlocatie via één aanrijdroute bereiken. De wagens moeten achteruit inrijden, waardoor er maar één wagen per keer kan lossen of laden. We gebruiken daarom ook kleinere wagens. Tijdsmanagement is essentieel. 

Maurice van ’t Hoff

Uitvoerder bij Van Wijnen

“Het mooie aan transformatie projecten is dat elk gebouw zijn eigen verhaal heeft. Je weet van te voren niet wat je kunt verwachten. Samen kom je tot oplossingen, en met elkaar maak je er iets moois van!”

Omgevingscommunicatie 

Supermarkt Spar bevindt zich onder het te transformeren pand. Om de supermarkt zoveel mogelijk te ontlasten tijdens de drukste uren, vinden er geen sloopwerkzaamheden plaats tussen 12.00-13.00u. Maurice: “We hebben regelmatig persoonlijk contact met de eigenaar van de Spar. Het is belangrijk om transparant te zijn wanneer er mogelijk overlast is. De eigenaar heeft hier dan ook begrip voor.” 
 
De oplevering van de studio’s staat eind 2022 gepland.