Projecten

Transformatie Rokin

Amsterdam

Het lege warenhuis van Hudson’s Bay aan het Rokin wordt het nieuwe kantoor van de Amsterdamse fintechgigant Adyen. Onze vestiging Heerhugowaard is als bouwteampartner aangehaakt om de verbouwing te realiseren.

Opdrachtgever
Adyen, Amsterdam
Architect
Tank, Amsterdam

Van warenhuis naar kantoorpand

In 2016 leverde Van Wijnen de nieuwbouw van de winkelpanden voor Hudson’s Bay aan het Rokin op, maar de winkelketen trok eind 2019 al weer weg uit Nederland. Sindsdien staan twee panden leeg. Wesly Verhaert, vestigingsdirecteur Van Wijnen Heerhugowaard: “Het is mooi dat onze goede samenwerking van destijds een vervolg krijgt en we de winkelpanden nu mogen transformeren naar een kantoorpand van 17.000 vierkante meter. In het pand is plek voor meer dan duizend medewerkers van Adyen.” Ook het bestaande kantoor van Adyen blijft in gebruik. Een deel van de begane grond blijft openbaar toegankelijk; er komt een pop-up store voor klanten die tijdelijk exposure willen hebben op het Rokin.

Circulariteit

Transformeren gaat hand in hand met circulair bouwen. In ons streven naar CO2-neutraal en 0% afval initiëren en stimuleren we innovaties op het gebied van schone energie, materiaalgebruik en afvalreductie. Naast onze eigen ambities nemen we ook de wensen van de klant mee. We kijken bij elk project naar de impact op duurzaamheid en milieu.

Bij de transformatie van de kantoorpanden aan het Rokin hebben we gekeken welke onderdelen van de bestaande panden we kunnen hergebruiken. Zo worden bij dit project de Amsterdamse bakstenen gerecycled, maar ook de roltrappen en een deel van de inrichting krijgen een nieuwe bestemming.

Bekijk de video om te zien waar de inrichting een nieuwe plek krijgt.

Het ontwerp

Door vroegtijdig betrokken te zijn in het bouwteam hebben we het samen met interior design bureau TANK veel over het ontwerp gehad. Creativiteit en techniek komen hier echt samen.

Nieuwsbrieven omgeving

Vragen

Vragen? Ons projectteam is bereikbaar op heerhugowaard@vanwijnen.nl of via 072-7503500

Andere projecten

Meer dan bouwen