Uitbreiding Prinses Máxima Centrum in Utrecht

Zorg

Nieuwbouw

Arnhem

Utrecht

Opdrachtgever
Prinses Máxima Centrum
Opdracht
Uitbreiding met totale oppervlakte van 3.400 m2

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht breidt uit. Bovenop het bestaande researchgebouw van het onderzoeksziekenhuis komen twee nieuwe, extra verdiepingen met een totale oppervlakte van 3.400 m2. Gita Gallé, bestuurslid Prinses Máxima Centrum: ‘Met deze uitbreiding krijgt de integratie van zorg en research in het Máxima verder vorm en kunnen we nieuwe perspectieven en betere behandelingen van kinderen met kanker mogelijk maken.’ In mei 2022 ging de bouw, na een zorgvuldig besluitvormings- en aanbestedingstraject, van start.

Samenwerking Unica en Van Wijnen

Voor de uitbreiding van dit categorale centrum is specifieke expertise vereist. Unica en Van Wijnen realiseren de uitbreiding gezamenlijk. Arjan van Haperen, directeur Unica Building Projects Zuid: ‘Je hebt te maken met strikte eisen, waaraan het gebouw en de installaties moeten voldoen. Daarnaast mag de zorg en research van het Máxima geen hinder ondervinden van de bouwwerkzaamheden. De ruime ervaring die we bij eerdere projecten voor zorgorganisaties hebben opgedaan, passen we ook hier toe’. Harry Dijkstra, directeur Van Wijnen Arnhem, vult aan: ‘Door de nauwkeurige voorbereiding met alle betrokkenen en prettige samenwerking met Unica, ook tijdens eerdere projecten, zijn we goed op elkaar ingespeeld. Dat komt de bouw van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht alleen maar ten goede. Heel trots dat we samen mogen bijdragen aan dit mooie specialistische centrum voor kinderen met kanker.’

Harry Dijkstra

Directeur Van Wijnen Arnhem

‘Door de nauwkeurige voorbereiding met alle betrokkenen en prettige samenwerking met Unica, ook tijdens eerdere projecten, zijn we goed op elkaar ingespeeld.’

Vooruitstrevende innovaties die bijdragen aan missie

De uitbreiding brengt het Prinses Máxima Centrum in Utrecht weer een stap dichterbij haar ultieme missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. De uitbreiding van het researchgebouw draagt onder meer bij aan innovaties in de immuno-oncologie. Zo wordt o.a. op de zesde verdieping een celtherapiefaciliteit gerealiseerd en komen er op de zevende verdieping voorzieningen voor de researchafdelingen.

Naar verwachting wordt de uitbreiding in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd en kunnen de twee nieuwe verdiepingen, eind 2023, begin 2024, in gebruik worden genomen.

Actuele updates

Op zoek naar een partner voor het uitbreiden van een ziekenhuis?

Neem contact op met Harry Dijkstra, vestigingsdirecteur Van Wijnen Arnhem