Bouw Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Recreëren

Werken

Nieuwbouw

Arnhem

Gelderland

Nijmegen

Vloeroppervlakte
10.000 m2
Kamer
116
Certificaat
BREEAM Excellent
Opdrachtgever
West End Vastgoed BV, Arnhem
Architect
Wiegerinck Architecten, Arnhem

In bouwteamverband pakte Van Wijnen de bouw op van Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent volgens de richtlijnen van BREEAM Excellent. Het toekomstbestendige gebouw hebben we binnen een jaar opgeleverd. In 2016 opende Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent zijn deuren

Fabian Bovenlander

Vestigingsdirecteur Van Wijnen Arnhem

“Een bouwwerk dat velen zich nog lang zullen herinneren. Echt een stukje van ons leven.”

Bouwteam voor bouw Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

De bouw van het Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent pakten we in bouwteamverband op. Met onder andere de architect, onze partners en adviseurs gingen we de uitdaging aan om binnen een jaar op te leveren. De bestekfase werd overgeslagen om vanaf het definitief ontwerp direct te gaan bouwen. Fabian Bovenlander, vestigingsdirecteur bij Van Wijnen in Arnhem: “We hebben dit project als team heel planmatig ingezet. Een hele dag hebben we ons opgesloten in een kamer: deuren dicht, telefoons uit en samen brainstormen hoe we de bouw zo slim mogelijk konden aanpakken. ‘Droog bouwen’ noemen wij dat. Wat zijn de kansen, waar zitten de risico’s, hoe kunnen we kwalitatief een goed project maken, hoe houden we het veilig? Alles passeert de revue en iedereen is volledig gefocust. Dat zijn hele waardevolle sessies.”

Van der Valk Hotel

BREEAM Excellent

Het Van der Valk hotel bestaat uit een plintgebouw met foyer, restaurant en zalencentrum, een parkeergarage met ruim 260 plaatsen en een vijftig meter hoge toren met daarin 116 kamers en fitness- en wellnessruimten. Met het BREEAM Excellent certificaat voldoet het gebouw aan de hoogste duurzaamheidscriteria op het gebied van energie- en waterverbruik, isolatie, materiaalgebruik, transport, geluidswering, afvalscheiding en communicatie met de omgeving. Zowel tijdens de uitvoering als in de exploitatie van het hotel.

Aandacht voor de omgeving

De communicatie met de omgeving is heel belangrijk geweest tijdens het bouwproces, zo benadrukt Fabian: “De mensen zijn hier enorm betrokken. Ze zijn kritisch, maar hebben ook belangstelling. Een hotel van deze omvang levert immers ook werkgelegenheid op. We hebben van meet af aan veel oog voor de buurt gehad en er is regelmatig contact geweest. Bij informatieavonden, tijdens een open middag en rondleidingen op de bouw. Het belangrijkste is dat je altijd open bent over wat je doet en medewerking geeft waar mogelijk.”

Ook op zoek naar een partner voor het bouwen van een hotel?

Neem contact op met Fabian Bovenlander, vestigingsdirecteur Van Wijnen Arnhem