Projecten

Verbouwing en herinrichting Sweco-kantoren

De Bilt, Arnhem, Zwolle, Alkmaar

Voor ingenieursadviesbureau Sweco verbouwden we vier vestigingen naar Het Nieuwe Werken. In goede samenwerking met onze bouwpartners deelden we de panden opnieuw in. En creëerden we een prettige en rustige werkomgeving voor de medewerkers.

“Met de open werkruimtes, transparante vergaderruimtes, gezellige hoekjes en zitjes om flexibel te kunnen werken én ontmoeten, past het hele kantoor nu veel beter bij Sweco.”

Arie Bottema Projectmanager afdeling Bouw

Aantal flexwerkplekken
600
Werken in groene omgeving
Met binnentuin, 4 palmbomen en moswand
Totale oppervlakte
10.500 m2
Opdrachtgever
Sweco
Architect
VDZ architecten, Groningen
Sweco De Bilt

Rustig en prettig werken

 

Als grootste ingenieursadviesbureau van Europa ontwerpt Sweco de steden en samenlevingen van de toekomst. Met het oog op de eigen toekomst koos Sweco voor een compactere organisatie met meer flexibiliteit. Het aantal locaties in Nederland ging van achttien naar acht. Het hoofdkantoor staat in De Bilt en moest gezicht geven aan de kernwaarden van Sweco: betrokken en benaderbaar. Dit gebouw, plus de vestigingen in Zwolle, Alkmaar en Arnhem, verbouwden we naar Het Nieuwe Werken. De traditionele panden met lange gangen en aan weerszijden kantoortjes maakten plaats voor grote open ruimtes met flexwerkplekken, belcellen, stilteruimtes en overlegruimtes. De plafonds en vloeren maakten we dempend, en we pasten een esthetische moswand toe. Nu kunnen de medewerkers van Sweco, binnen de dynamiek van Het Nieuwe Werken-concept, rustig en prettig werken in een inspirerende omgeving.

Minimale overlast

 

Tijdens de verbouwingswerkzaamheden bleven de gebouwen in gebruik. Om de medewerkers van Sweco minimale overlast te bezorgen, voerden we de werkzaamheden in De Bilt, Alkmaar en Arnhem gefaseerd uit. We hielden onze werkzaamheden gescheiden van de medewerkers. Dit gold ook voor onze parkeerplekken en onze toegang tot de gebouwen. Verder voerden we geluidshinderende werkzaamheden, zoals boren en zagen, buiten kantoortijden uit. In Zwolle verhuisde Sweco naar een pand verderop in de straat. Voordat deze verhuizing plaatsvond, verbouwden wij het pand.

Sweco De Bilt

Sweco De Bilt

Aangenaam klimaat

 

Sinds de verbouwing heerst er ook letterlijk een beter werkklimaat in de gebouwen. Het klimaat in de kantoren werd aangepast op de nieuwe indeling. Hiervoor zijn nieuwe installaties toegepast, die een stuk efficiënter zijn dan de oude. Dit draagt bij aan de energieprestaties van de gebouwen. Sinds de oplevering van de verbouwingpast Sweco aanvullende maatregelen toe om de gebouwen nog energiezuiniger en toekomstbestendiger te maken. 

Andere projecten

Meer dan bouwen