Projecten

Verduurzamen en uitbreiden kantoorpand Van der Veen & Kromhout in Gorredijk

Gorredijk

Het registeraccountants en belastingadvieskantoor Van der Veen & Kromhout in Gorredijk hoeft geen stoelendans meer te doen. Van Wijnen Gorredijk bouwde een etage van 400 m2 bovenop het bestaande pand en deed samen met Pranger-Rosier een verduurzamingslag naar label A. Dat was hoog nodig want het kantoorpand barstte door de groei en fusie van twee locaties nog net niet uit zijn voegen. Vennoot Jelle van der Meulen kijkt terug op een toegankelijke en goed georganiseerde samenwerking en is blij met het eindresultaat. ‘Van Wijnen was echt in de lead, dacht goed mee en keek altijd een stap vooruit.’

Architect
Van Manen en Zwart Architecten

‘Een uitvoerder die alles goed in de greep heeft maakt het verschil’

Van der Veen en Kromhout zocht een betrouwbare partner die zowel kwaliteit als snelheid kon bieden, maar ook het belang van communicatie in zag. Tijdens de bouw werkte het personeel namelijk gewoon door in het bestaande pand. ‘Het viel meteen op dat alles strak georganiseerd was. Alles liep volgens planning en niemand liep elkaar voor de voeten. Een uitvoerder die de bouw goed in de greep heeft, maakt wel echt het verschil’, vertelt Jelle van der Meulen. Berend Jan Prins, uitvoerder tijdens de bouw, vult Jelle aan: ‘Die strakke organisatie heeft alles te maken met de toegankelijkheid van Jelle en Cees de Jong, bouwpastoor en hoofd administratie bij Van der Veen & Kromhout. Met Cees had ik dagelijks contact, waardoor we hele korte lijntjes hadden en alles konden bespreken.’ Jelle reageert: ‘Die korte lijnen waren heel prettig.’

Goede communicatie

Jelle gaat verder: ‘Dat het werk door kon gaan was voor ons het meest belangrijke. Dat vergt goede communicatie, omdat je hoe dan ook voor overlast zorgt. Dat kan niet anders. We wisten dat Van Wijnen Gorredijk een partij was die hier ervaring mee had en er mee om kon gaan. En dat bleek ook tijdens de bouw. Berend Jan en zijn team lieten altijd tijdig weten welke werkzaamheden er plaats zouden vinden op korte termijn.’ Berend Jan reageert: ‘We hebben een whiteboard in de algemene ruimte geplaatst, waar we constant bijhielden wanneer we wat gingen doen. Zo kreeg het personeel mee wat er stond te gebeuren en konden ze rekening houden met het lawaai of besluiten om thuis te werken.’

‘Dat het werk door kon gaan was voor ons het meest belangrijke. Dat vergt goede communicatie, omdat je hoe dan ook voor overlast zorgt. Dat kan niet anders. We wisten dat Van Wijnen Gorredijk een partij was die hier ervaring mee had en er mee om kon gaan. En dat bleek ook tijdens de bouw’

Jelle van der Meulen, Vennoot bij Van der Veen & Kromhout

Praktisch meedenken

‘Tijdens het dagelijkse contact toetste ik altijd bij Cees of Jelle of de plannen goed voldeden. Pranger-Rosier had bijvoorbeeld een plan voor het installatiewerk in de wanden gemaakt, dat we door praktisch mee te denken en na te denken over hoe het kantoor gebruikt wordt net wat gebruiksvriendelijker konden maken. Zo plaatsten we extra stopcontacten met een datakabel precies op de plaatsen waar medewerkers met een laptop komen te zitten’, gaat Berend Jan verder. Jelle sluit daarop aan: ‘Jullie dachten goed mee inderdaad. Op een gegeven moment moest in onze technische ruimte het dak verstevigd worden en kwam Berend Jan met een praktische oplossing die ook kostenbesparend was.’ Berend Jan: ‘We plaatsten installaties voor verwarming en koeling. Dat wilden we eerst doen door het dak open te trekken en de dakbedekking eraf te halen. Maar toen bedachten we een alternatieve manier vanuit de binnenkant van de ruimte, waarbij we alleen wat houten balken nodig hadden. Zo hebben we afval en materiaal bespaard, maar ook de kosten voor een dakdekker.’

Een fijn bouwteam

Berend Jan is trots op zijn bouwteam. ‘De rust die er heerste in combinatie met de goede sfeer tussen de onderlinge partijen was fijn.  We hadden een top team op de bouwplaats met Rudy Achttien als voorman en timmerman, de installateur, dakdekker en metselaars. Het was een goede samenwerking. Ook de voorbereiding van Jan Willem van der Weij was goed gedaan, dat scheelt altijd in de uitvoering. De metselaars werkten in de wintermaanden door. We plaatsen daarom een kap boven de steiger, zodat ze met slecht weer toch droog stonden. Dat was zowel voor het bouwteam, als voor de planning fijn.’


Ook een kantoorpand verduurzamen of uitbreiden?

Neem contact op met:

Jeroen van Balen

Commercieel directeur

J.van.balen@vanWijnen.nl 0513467506

Andere projecten

Meer dan bouwen