Verduurzaming ’t Heycop in Breukelen

Wonen

Woningcorporatie

Zorg

Renoveren

Breukelen

Aantal appartementen
114 appartementen
Verduurzaming
Energielabel A
Routekaart
naar CO2 neutraal
Opdrachtgever
Woningstichting Vecht en Omstreken

Voor Woningstichting Vecht en Omstreken verbeteren wij 114 appartementen in seniorencomplex ’t Heycop  in Breukelen. Het complex wordt comfortabeler en duurzamer gemaakt voor de bewoners. Een innovatief project waar de appartementen van het gas af gaan. Ze worden straks verwarmd door een warmte- en koudeopslag.

Comfortabel wonen

Dit jaar worden de 114 appartementen in seniorencomplex verduurzaamt en verbeteren we het klimaat en het comfort van de bewoners. Zo gaan we de gevels extra isoleren en plaatsen we convectoren die de woning naast verwarmen, ook enkele graden kunnen koelen. Dit verwarmingsvoorstel is uitgewerkt samen met Linthorst Techniek. In de appartementen wordt ook de mechanische ventilatie verbeterd, komen er brandwerende deuren en de balkons krijgen een opknapbeurt. 

Verduurzaming ’t Heycop in Breukelen

Bewoners staan achter de werkzaamheden

Goed contact met onze bewoners vinden wij belangrijk! Zo organiseren we twee keer per week een inloopspreekuur en zoeken we met regelmaat het (telefonisch) contact met de bewoners. Daarnaast is er een nauwe samenwerking tussen Van Wijnen Utrecht en de diverse zorgpartijen in het complex. Met elkaar zorgen we ervoor dat de bewoners de benodigde individuele zorg kunnen blijven ontvangen. Een stukje maatwerk.

Bij onderhoudsprojecten moet een groot deel van de bewoners akkoord zijn voordat er gestart mag worden. Het is dan ook mooi om te zien dat 94% van de bewoners heeft ingestemd met deze werkzaamheden. Dit laat duidelijk de betrokkenheid van de bewoners zien. De bewoners zijn bereid te investeren in een duurzame toekomst.

“Vecht en Omstreken richt zich op de toekomst. We streven naar een energiezuinig woningbezit.”

Merit Wagenaar, manager Vastgoed bij Woningstichting Vecht en Omstreken

Klaar voor de toekomst

Naast de verduurzaming van de appartementen realiseren we ook een scootmobielgarage en werken we aan de verbetering van de uitstraling en de toegankelijkheid van het complex. Zo worden de liften en entree vernieuwd. We verwachten in het najaar van 2021 klaar te zijn met de werkzaamheden in de appartementen en het complex. Als resultaat van de werkzaamheden springt het complex van energielabel D naar A. Hiermee zijn het complex en de bewoners een goede stap richting energieneutraal wonen in 2050, en zijn zij klaar voor de toekomst.

Verduurzaming ’t Heycop in Breukelen