Langdurige samenwerking en mooie toevoegingen voor de Bomenwijk in Delft

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Delft

Omvang
147 woningen
Looptijd
2009-2023
Woningcorporatie
Stedelink
Samenwerking
Bukman
Locatie
Delft
Bijzonderheden
15-jarige samenwerking

Van een geslaagde langdurige samenwerking kunnen we bij dit project wel spreken. De afgelopen vijftien jaar realiseerden we namelijk verschillende woningen. Zo realiseerden we een aantal jaar geleden een supermarkt en appartementen en hebben we dit jaar de laatste appartementen en woningen opgeleverd. Met het brede aanbod binnen dit project is er ruimte voor zowel starters, gezinnen en ouderen. Hierdoor zie je een mooie mix van verschillende doelgroepen in de buurt.  

Uitdagingen binnen de Bomenwijk 

In de Bomenwijk lag een grote uitdaging, namelijk bouwen binnen een bestaande wijk. Hierbij moest rekening gehouden worden met de huidige bewoners in de wijk. Er waren namelijk zowel buren aan de voor- als achterzijde. Om de wensen en behoeften van de huidige bewoners te achterhalen gingen we met hen in gesprek. Zo hebben wij een aantal schuttingen vervangen en de bewoners de ruimte gegeven om mee te denken over de gemeenschappelijke ruimtes in samenspraak met de gemeente Delft.  

Hiernaast hebben wij tijdens de bouw een  uitkijkbank in de Bomenwijk neergezet. De bank stond aan de rand van Natuurspeeltuin ‘Het verloren strandje’. Vanuit hier konden de (toekomstige) bewoners meekijken naar het project. Toen de bouw gereed was, hebben wij de bank omgedraaid. Zo blijft de bank een ontmoetingsplek voor iedereen de buurt.  

Martin van Cappellen

Projectleider

‘’Wij brachten de bewoners iedere week via een nieuwsbrief op de hoogte. Hierin communiceerden wij over de verschillende werkzaamheden, vorderingen en andere updates. Daarmee namen wij de wijk mee en creëerden wij veel betrokkenheid en begrip’’.

Initiatieven in de buurt  

Stedelink bracht de klankenbordgroep in het leven. Zo konden de bewoners en omwonenden vanuit de buurt hun mening laten horen en meedenken. Ook wij namen deel aan deze groep. Onze projectleider verteld over onze rol binnen de groep:  

‘’Met onze deelname aan de klankbordgroep hoorden wij wat er in de wijk speelde. Hiernaast nam ik deel aan de Facebookgroep van de wijk. Hierin deelde de beheerder soms updates die wij vanuit de bouw aan hen doorgaven. Met het onderhouden van deze contacten zorgden wij voor transparantie en begrip binnen de buurt’’,  aldus projectleider Martin