Projecten

Verpleeghuis De Vijf Havens Rotterdam volledig vernieuwd

Rotterdam

Verpleeghuis De Vijf Havens Rotterdam is een locatie van zorginstelling Aafje. Een grootschalige renovatie was nodig. We hebben het verpleeghuis volledig vernieuwd en de Ouderen wonen er fijn.

“Ik heb een prachtige kamer met een eigen toilet en douche. Dat was in de vorige situatie niet zo. Nu heb je alles per persoon. Het is een hele vooruitgang! Mijn complimenten aan Van Wijnen.”

Joop Schipper Bewoner van De Vijf Havens

Gezamenlijke huiskamers
10
Aantal slimme badkamers
106
Padoek gevel
11 km
Opdrachtgever
Aafje, Rotterdam
Architect
LENGKEEK architecten en ingenieurs, De Bilt
 

Verpleeghuis De Vijf Havens Rotterdam: voor iedereen een eigen plek

 

Voorheen deelden de bewoners van De Vijf Havens Rotterdam een kamer en sanitair. Nu hebben zij allemaal een eigen studio met ‘slimme’ badkamer en meer (berg)ruimte voor persoonlijke spullen. “Het was een gedateerd gebouw met meerpersoonskamers, kleine huiskamers, donkere gangen… een omgeving waarin je eigenlijk niet de zorg kunt geven zoals je dat wilt”, laat Marlène Balvert van De Vijf Havens weten. Een grootschalige renovatie van het gebouw was nodig. Tijdens de verbouwing bleef het verpleeghuis in gebruik. “De samenwerking met Van Wijnen in zo’n grote renovatie als deze is natuurlijk ontzettend belangrijk. Wij hebben dat als zeer prettig ervaren.”

Kleinschalig, maar met de voordelen van grootschaligheid

De studio’s zijn onderdeel van kleine woongroepen met maximaal 10 bewoners. Zo voelt De Vijf Havens kleinschalig. Iedere woongroep heeft een ruime, gezamenlijke huiskamer. Hier ontmoeten de ouderen elkaar. Ze drinken er samen koffie en eten er met elkaar. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Daarnaast is er een binnentuin, een brasserie en winkeltje.

De bewoners zijn tijdens de voorbereidingen van de renovatie betrokken geweest. Hun wensen zijn meegenomen in de plannen. “De bewoners hebben bijvoorbeeld aangegeven graag meer bergruimte te willen hebben”, zegt Marlène Balvert. Iedere studio is nu voorzien van een ruime kast. “Het is een voorbeeld van hoe we met de wensen en behoeftes van onze bewoners zijn omgegaan.”

Andere projecten

Meer dan bouwen