Vogelenzang in Rhenen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Ontwikkelen

Gelderland

Rhenen

Totaal aantal woningen
220
Watervilla's
220 Watervilla's 6
Verkoopprijs
180.000-750.000
Opdrachtgever
BPD Ontwikkeling BV en Van Wijnen Projectontwikkeling Oost
Architect
MIX Architectuur
Woonoplossing
Vrij Wonen

Een prachtige nieuwbouwwijk aan de rand van het Vogelenzangmeer en op fietsafstand van het centrum van Rhenen. Van Wijnen en BPD realiseren in deze wijk een breed scala aan woningen. Tussen de ecologische verbindingszones genieten de bewoners duidelijk van hun groene woonomgeving.

Rust en eenheid

Van Wijnen Projectontwikkeling Oost heeft de gronden met BPD Ontwikkeling BV gekocht en de woningen zijn gebouwd door Van Wijnen Arnhem. Gosse Dousma, Directeur Projectontwikkeling bij Van Wijnen Noord en Oost, is trots op wat samen bereikt is. “De wijk is ontworpen door één architect, MIX Architectuur. Daardoor is er rust en eenheid in het geheel. De samenhang is mooi, er zijn elementen die terugkomen. Daarbij spreekt de eigentijdse architectuur mensen enorm aan.”

Vogelenzang

Diversiteit aan woningen

“Het woningaanbod in de wijk Vogelenzang biedt voor elk wat wils,” zo legt Berry Evers, senior projectmanager van BPD uit. “Het zijn allemaal duurzame huur- en koopwoningen. Van een villa tot twee-onder-een-kapwoning met garage maar ook een huis in een kleine rij. Je vindt het hier allemaal. Er zijn ook woningen met een slaap- en badkamer op de begane grond én er zijn vrije kavels. Het aanbod is uniek en kopers kunnen zelf ontdekken wat hun droomhuis is.” Ook Rogier is blij met de brede mix van producten. “Er is geen groep voor wie het niet geschikt is. Er zijn sociale huur- en koopwoningen. Een deel is aan beleggers verkocht dus er zijn ook middeldure huurwoningen. De koopprijzen in de wijk Vogelenzang variëren van 180.000 tot ruim 7,5 ton.”

“Wij hebben de wijk gefaseerd ontwikkeld en per fase geluisterd naar de markt.”

Gosse Dousma, Directeur Projectontwikkeling bij Van Wijnen Noord en Oost

Luisteren naar de kopers

Van Wijnen en BPD hebben deze groene wijk gefaseerd ontwikkeld. Zo is er per fase geluisterd naar de markt en zijn producten aangepast. In 2011, midden in de crisis, is er gestart met de verkoop. “Tot nu toe zijn we continu aan het bouwen,” aldus Gosse. Berry denkt dat dit succes mede komt doordat potentiële kopers goed zijn meegenomen in het proces. “Op presale avonden werden er plannen gepresenteerd. Deze aanbevelingen van de potentiële kopers hebben wij verwerkt. Met name bij de toekomstbestendige woningen hadden de kopers een duidelijk beeld. Dit zijn mensen die al een brede woonervaring hebben en vaak precies weten wat ze willen. Veel van deze potentiële kopers zijn uiteindelijk ook daadwerkelijk koper geworden.” Gosseen Berry wijten het succes ook aan de verhouding uitgeefbaar en niet uitgeefbaar gebied. “Er is veel groen teruggeven aan de wijk. We zijn er trots op dat we het totaal mochten leveren. Van het ontwerp van de openbare ruimte en het bouwrijp en woonrijp maken van aanleg groen tot aanleg van de gebakken klinkers in de straat,” aldus Berry.

Bewoners zijn ambassadeurs

Berry is tevreden over de samenwerking met Van Wijnen. “Samen hebben we van de nood een deugd gemaakt. Door goed in contact te blijven met elkaar en met de kopers is dit niet ten koste gegaan van de kwaliteit van de wijk en van de woningen. Je ziet de crisis niet terug in de wijk. Er is nergens bezuinigd op materiaal of de uitstraling van de woningen of het openbare gebied.” Gosse vult hem aan. “De klanttevredenheid bij dit project is erg hoog. Kopers zijn blij met de geleverde kwaliteit. Zo liep ik langs het appartementencomplex en de bewoners riepen ‘Zie ons eens mooi op het terras zitten. Kom eens koffiedrinken, dan kun je zien hoe mooi het is geworden.’ We hebben goed contact vanaf de presale avonden. De kopers zijn echt ambassadeurs van deze Rhenense wijk.”

Trimmen-struiken-snoeien-man-nieuwbouw-vogelenzang

Op zoek naar samenwerkingspartner in projectontwikkeling?

Neem contact op met Gosse Dousma, directeur projectontwikkeling Van Wijnen Noord en Oost