Westerdreefkwartier Nieuw-Vennep

Wonen

Woningcorporatie

Nieuwbouw

Nieuw-Vennep

Rol
Projectontwikkelaar en bouwer
Realisatie
90 appartementen, 6 eengezinswoningen en 40 sociale huurwoningen
Opdrachtgever
Van Wijnen Projectontwikkeling Midden
Architect
Mulleners + Mulleners Architecten
Oplevering
medio 2023

In Nieuw-Vennep, waar de Westerdreef en de Venneperweg elkaar kruisen, realiseren Van Wijnen Projectontwikkeling Midden en Van Wijnen Amsterdam ‘Westerdreefkwartier’. Westerdreefkwartier bestaat uit 90 appartementen, 6 eengezinswoningen en 40 sociale huurwoningen voor Ymere.

Van bedrijventerrein naar woonwijk

Westerdreefkwartier is onderdeel van het Pionier-Bolsterrein in Nieuw-Vennep. Westerdreefkwartier is onderdeel van het Pionier-Bolsterrein in Nieuw-Vennep. Dit gebied verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een gemengd woon-werkgebied. Op de plek van het Westerdreefkwartier stond voorheen drukkerij ARGO. In juli 2021 zijn wij gestart met de sloopwerkzaamheden en is het terrein klaargemaakt voor de bouw. In januari 2022 zijn we gestart met de heiwerkzaamheden.

Pakhuis uit de jaren 20

Kok Mulleners van Mulleners + Mulleners Architecten maakte het ontwerp van Westerdreefkwartier. De architectuur is geïnspireerd op de pakhuizen uit begin 20e eeuw. Destijds werden er pakhuizen gebouwd die men op woningen wilde laten lijken door ze rijker te detailleren. Nu worden er woningen gebouwd die qua architectuur refereren aan pakhuizen. “De uitdaging vooral in het zoeken naar de verhouding tussen een imposante uitstraling en een kleinschalig gevoel en tussen eenheid en verscheidenheid.”, aldus Kok Mulleners.

Comfortabel wonen met een mooi uitzicht

De woningen van Westerdreefkwartier worden gasloos gebouwd. Er komen geen radiatoren meer in de woning maar vloerverwarming. De warmtepomp vervangt de cv ketel. Alle bewoners van Westerdreefkwartier hebben aan minimaal één zijde zicht op de dreef of de groene binnentuin. De tuinen van de appartementen op de begane grond grenzen direct aan de binnentuin.