Projecten

Winkels Grote Marktstraat

Den Haag

Het voormalige V&D-pand in Den Haag hebben we getransformeerd naar nieuwe winkels. Het pand bevindt zich in de Grote Marktstraat, de drukstbezochte winkelstraat in het centrum van Den Haag. Het eerder nog leegstaande gebouw van 25.000m² maakt nu weer echt deel uit van de binnenstad. Hier is nu een mooi aanbod aan winkels te vinden: sportwinkel Decathlon, Canadees warenhuis Hudson’s Bay, kledingwinkels Stradivarius, Guess en Topshop en een La Place restaurant.

“Een mooie oplossing voor een leegstaand gebouw!”

Mark Terlouw Projectbegeleider

Passanten Grote Marktstraat
8 miljoen per jaar
Transformatie
25.000m²
Aantal winkels
5
Opdrachtgever
Bouwfonds Investment Management, Hoevelaken en IEF Capital, Amsterdam
Architect
ABC Nova, Arnhem

Van leegstaand pand naar moderne winkels

Allereerst is de voormalige kelder van het voormalige V&D-pand verbouwd. De Franse sportwinkel Decathlon heeft zich in deze ruimte van 3600m² gevestigd. Na de kelder is, voor een efficiënte inrichting, de rest van het pand verbouwd en opende Stradivarius, Guess en uiteindelijk Hudson’s Bay met Topshop en La Place restaurant hun deuren. Een waardevolle toevoeging voor de binnenstad en een mooie oplossing voor een leegstaand pand.

“De nieuwe winkels zijn een aanwinst voor de stad. Er zijn een aantal mooie, grote namen bijgekomen in de Grote Marktstraat.”

Voorbijganger

Een nieuwe uitstraling

Naast de interne verbouwing is er een uitbreiding gerealiseerd van twee verdiepingen hoog voor Hudson’s Bay. Ook de buitenkant van het pand heeft een nieuwe uitstraling gekregen. De gevel is aangepakt en de betonnen blokken hebben plaats gemaakt voor natuursteen. Met grote, glazen puien en ruiten is er meer daglicht in het pand gecreëerd. Moderne winkels met een frisse uitstraling en veel licht zijn het eindresultaat.

Midden in het centrum

De winkels bevinden zich midden in het centrum van Den Haag in een autovrije-zone, aan één van de belangrijkste winkelstraten van de binnenstad. Om tijdens de transformatie zo min mogelijk overlast te veroorzaken, zijn samenwerking en een goede logistieke planning dan ook belangrijke pijlers geweest. We kregen goede hulp van Ad Munier, die meer dan 45 jaar in het gebouw heeft gewerkt als technische dienst. Mark Terlouw, projectbegeleider: “Ad kent het gebouw op zijn duimpje. Toen wij hier met de verbouw begonnen, hebben we hem dan ook direct om zijn hulp gevraagd.”

Andere projecten

Meer dan bouwen